Jóval nagyobb büdzséje lesz 2020-ban a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Jóval nagyobb büdzséje lesz 2020-ban a Ferrarinak

HIRDETÉS
A Ferrari készen áll arra, hogy több pénzt áldozzon Forma-1-es csapatának szereplésére – az olasz gyártó tudja, a párhuzamos fejlesztések miatt a 2020-as szezon „jelentősen drágább” lesz a korábbiakhoz képest.
GP RUSSIA F1/2019 -  DOMENICA 29/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

Az olasz gyártó idén újfent alulmaradt a Mercedesszel szemben: egyéni világbajnoki címet utoljára 2007-ben nyert a csapat Kimi Räikkönen révén.

Habár a versenypályán nem volt olyan sikeres, a Ferrari az autóeladások tekintetében szárnyalt idén, financiális szempontból pedig Louis Camilleri ügyvezető elmondása szerint rekordévet zártak.

A szakember nemrég arról beszélt, a bevételeknek köszönhetően az F1-es programra is többet költhetnek majd.

„Felkészültünk arra, hogy invesztáljunk. És szerencsére az autóüzlet támogatni is tudja ezeket a beruházásokat – nemcsak a szakemberek, hanem az infrastruktúra tekintetében is” – mondta Camilleri.

A Ferrari pedig már meg is kezdte egy vadonatúj szimulátor építését, mely hozzájárulhat majd a 2020-as, illetve a 2021-es versenyautó fejlesztéséhez is.

2021-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, és bár ekkor 175 millió dolláros költségplafont vezetnek be, addig rengeteg pénzt elköltenek a csapatok a fejlesztésekre.

„Igen, a 2020-as év jelentősen drágább lesz” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„De olyan büdzsé áll rendelkezésünkre, amilyenre szükségünk van. Kétségtelen, hogy a párhuzamosan futó projektek száma jelentősen több, mint korábban. Mindannyian nagyon korán elkezdtük a 2021-es autó fejlesztését. Szóval jelentősen nagyobb lesz a büdzsénk jövőre – nemcsak a pénz, hanem az erőforrás tekintetében is. Extra szakembereket szerződtetünk, hogy működtetni tudjuk a programokat.”

A Ferrari egyébként már 2019-ben is megemelt költségvetéssel versenyezte végig az évet, a szezon első felében azonban képtelen volt nyerni. Végül hiába javult fel teljesítménye, a Mercedest nem tudta megszorongatni.

Hirdetés

„Türelemre, stabilitásra és higgadtságra van szükségünk” – mondta Camilleri.

„Ha megnézzük a Forma-1 történelmét, látható, hogy amikor egy csapat nagyon jól szerepelt, legyen szó a McLarenről vagy a Ferrariról, vagy a Red Bullról és a Mercedesről, egy dolog közös volt: rendkívüli volt a stabilitás csapaton belül.”

„Megtanultak együtt dolgozni. Mi most erre fókuszálunk. Mattia rengeteg időt szánt arra, hogy egy összetartó, egységes csapatunk legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!