Jövő hétvégéig döntene a sprintfutamokról a Forma-1

A jövő hétvégi Emilia Romagna Nagydíjig szeretne minden részletet tisztázni az idei évre tervezett sprintversenyekkel kapcsolatban a Forma-1 vezetősége.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a 2021-es szezonban három versenyhelyszínen is sprintfutamot tartanak a szokásos szombati időmérő helyett: a tervek szerint Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban változtatnak ily módon a versenyhétvégék menetén.

Bár a legtöbb kérdésben már megállapodtak a csapatok, az F1Világ úgy tudja, az anyagi kérdésekben még nem sikerült dűlőre jutni, a csapatok ugyanis extra pénzt szeretnének kicsikarni az F1 vezetőségétől, mellyel kompenzálhatják az esetleges további költségeket.

Hirdetés
 

Az istállók viszont nincsenek egyetértésben, a nagycsapatok ugyanis több pénzt szeretnének a felkínált összegnél, ettől azonban vonakodnak a kisebb alakulatok, mert attól tartanak, még nagyobb előnybe kerülnek a több pénzből gazdálkodó istállók.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója azt reméli, a jövő hétvégi, imolai versenyig sikerül végleges döntéseket hozni a sprintfutamokkal kapcsolatban.

„Az utolsó részletekről egyeztetünk, a cél, hogy az imolai versenyre mindent eldöntsünk ezzel kapcsolatban” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak adott interjújában.

„Egy intenzívebb hétvégét szeretnénk egy pénteki edzéssel, majd az időmérővel, szombaton pedig lenne a sprintfutam, ami meghatározná a vasárnapi főverseny rajtsorrendjét.”

„Remélhetőleg sikerül minden részletet tisztázni, és elkezdhetjük ezt a kísérletezést, és ha sikerrel jár, meglátjuk, hogyan alkalmazzuk majd a jövő évben. Azt megerősíthetem, hogy Silverstone-ban lesz sprintverseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!