Friss hírek

Jövőre a Williams legyőzésére hajt a Force India

Azok után, hogy 2015-ben története legjobb eredményét érte el, a Force India csapata jövőre még feljebb lépne, és a Williams legyőzésére hajt.


Azok után, hogy 2015-ben története legjobb eredményét érte el, a Force India csapata jövőre még feljebb lépne, és a Williams legyőzésére hajt.

A silverstone-i kiscsapata a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon biztosította konstruktőri ötödik helyezését, mely F1-es története legjobb eredményének tekinthető.

A Force India korábban három alkalommal végzett hatodikként, habár az istálló elődje, a Jordan 1998-ban negyedik, 1999-ben pedig harmadik lett az összetett pontversenyben.

A csapat sokat vár a 2016-os évtől, köszönhetően a Formula One Managementtől (FOM) befolyó extra pénzösszegnek, ráadásul a hírek szerint a Force India hamarosan szövetségre lép az Aston Martinnal is.

„Az idei eredmény jól mutatja, hogy valóban előreléptünk” – mondta Bob Fernley, az istálló csapatfőnök-helyettese a Motorsport.com című internetes lapnak.

„A hajtásláncunk vélhetően a legjobb a mezőnyben, szóval nem hinném, hogy bármiféle problémák is lennének ezen a területen. És úgy hiszem, a kasztnit tekintve is a legjobb négyben vagy ötben vagyunk.”

„Ahhoz, hogy beverekedjük magunkat a top 4-be, újabb előrelépésre lesz szükség, de már most megvannak az eszközeink ahhoz, hogy ezt megtegyük.”

„A Williamsszel kell egy szintre kerülnünk, hiszen egy hasonló költségvetéssel rendelkező csapatról van szó, bár az évek során egy kicsit többet fektettek be a Forma-1-be, mint mi.”

„Nyilvánvalóan szeretnénk közel kerülni hozzájuk. Azt hiszem, az évad második felében már lefaragtunk a velük szembeni hátrányunkból.”

Fi

Fernley azt mondja, a csapat idei remek szereplésében kulcsszerepe volt annak, hogy szélcsatorna-programjukat a Toyota kölni létesítményébe helyezték át.

„Szerintem ez jól látszik az eredményekben is. Ami azt illeti, nagyon szerencsés volt megtenni ezt tavaly, idén ugyanis nehéz dolgunk lett volna a 2017-ben érkező új aerodinamikai szabályok miatt.”

Annak hála, hogy a csapat bebiztosította már idei ötödik helyezését, a Force India az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon már a 2016-os idényre készülhet.

„Több tesztet engedhetünk meg magunknak az edzéseken. Korábban, ha az első vagy második edzésen ilyen dolgokat hajtottunk végre, rendre nehézségeink voltak a versenybeállítások, valamint az időmérős beállítások megtalálása szempontjából.”

Ami pedig az Aston Martinnal való együttműködést illeti: „Kétlem, hogy tudunk ennél jobb csomagot kínálni az Astonnak. A döntés most az ő, valamint a Force India résztulajdonosainak kezében van” – fogalmazott Fernley.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Jövőre a Williams legyőzésére hajt a Force India
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!