Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Jövőre Bahreinben rajtolhat a 21 futamos bajnokság

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Jövőre Bahreinben rajtolhat a 21 futamos bajnokság

Angol médiajelentések szerint március 2-án, Bahreinben rajtolhat el a Forma-1 2014-es idénye, mely 21 futamot számlál majd.


Angol médiajelentések szerint március 2-án, Bahreinben rajtolhat el a Forma-1 2014-es idénye, mely 21 futamot számlál majd.

A Sky Sports F1 televízió Kanadában úgy értesült, jövőre minden valószínűség szerint Oroszországba és New Jersey-be is ellátogat a száguldó cirkusz mezőnye, így két futammal több futamot – tehát 21 versenyt – rendezhetnek majd. A Forma-1 történetében soha nem tartottak még egy szezonon belül ennyi nagydíjat.

A csapatok korábban már jelezték, inkább csökkenteni, mintsem növelni kellene a versenyek számát, a helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy az előszezon három, egyenként négynapos tesztjét is szeretnék előrébb hozni. Erre azért van szükség, hogy mihamarabb pályára vihessék a jövőre debütáló új, 1,6 literes V6-os turbómotorokat.

Miután januárban és februárban Európa nagy részén még meglehetősen zord időjárás uralkodik, szinte biztos, hogy az egyik előszezoni gyakorlást Bahreinben tartják majd. A Sky Sports F1 televízió ráadásul úgy értesült, az idénynyitót sem Ausztráliában, hanem sivatagi versenypályán tartják majd március 2-án.

Az angol televízió bokszutcai riportere, Ted Kravitz szombaton azt mondta, az év első előszezoni tesztjét vélhetően januárban tartják majd, ami azt jelenti, hogy alig hat-hét héttel az idei bajnokság befejezését követően a csapatok már megtartják jövő évi autóik prezentációit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!