Jövőre csak egy szabadedzés lesz pénteken

Jelentősen átalakulhat jövőre a Forma-1-es versenyhétvégék menete – brit sajtóértesülések szerint a módosításnak az első szabadedzés eshet áldozatául.


Jelentősen átalakulhat jövőre a Forma-1-es versenyhétvégék menete – brit sajtóértesülések szerint a módosításnak az első szabadedzés eshet áldozatául.

A királykategória csapatai számos javaslatot megvitatnak annak érdekében, hogy valahogy visszaszorítsák a költségeket a Forma-1-ben – a legújabb ötlet szerint teljesen átszabnák a hétvégék menetét.

Az AUTOSPORT című brit szaklap forrásaira hivatkozva pénteken leírta, a csapatok főképp a pénteki, egyenként másfélórás szabadedzéseken változtatnának. A mezőny azt szeretné, ha jövőre már péntekenként mindössze egyetlen egy, 90 perces tréninget tartanának.

Sőt, ez a gyakorlás helyi idő szerint délután 5 órakor kezdődne, így azáltal is jelentős összegeket spórolhatnának meg a csapatok, hogy a személyzet ráérne csak egy nappal később a versenyhelyszínre utazni.

Habár ezáltal jelentősen csökkenne a pályaaktivitás pénteken, a csapatok szerint a javaslat a promóterek számára is vonzó lehet, hiszen így a rajongók anélkül szemlélhetnék az eseményeket, hogy ki kellene hagyniuk a napi munkát, vagy éppen az iskolát.

Bár az ötletet a csapatok támogatják, a Forma-1 Bizottságának még a Motorsport Világtanács (WMSC) elé kell terjesztenie.

A hírek szerint még ebben a hónapban végleges döntés születhet erről, és nem túl valószínű, hogy elutasítják a javaslatot.

A költségek csökkentése érdekében egyébként betilthatják még az idényközi teszteket, valamint az előszezoni gyakorlások számát is csökkenthetik, sőt, szigorítanának a parc ferme szabályain azért, hogy a csapatok ne láthassák el fejlesztésekkel autóikat a versenyhétvégéken az utolsó pillanatban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!