Jövőre csak egy szabadedzés lesz pénteken - F1VILÁG.HU

Jövőre csak egy szabadedzés lesz pénteken

Jelentősen átalakulhat jövőre a Forma-1-es versenyhétvégék menete – brit sajtóértesülések szerint a módosításnak az első szabadedzés eshet áldozatául.


Jelentősen átalakulhat jövőre a Forma-1-es versenyhétvégék menete – brit sajtóértesülések szerint a módosításnak az első szabadedzés eshet áldozatául.

A királykategória csapatai számos javaslatot megvitatnak annak érdekében, hogy valahogy visszaszorítsák a költségeket a Forma-1-ben – a legújabb ötlet szerint teljesen átszabnák a hétvégék menetét.

 

Az AUTOSPORT című brit szaklap forrásaira hivatkozva pénteken leírta, a csapatok főképp a pénteki, egyenként másfélórás szabadedzéseken változtatnának. A mezőny azt szeretné, ha jövőre már péntekenként mindössze egyetlen egy, 90 perces tréninget tartanának.

Sőt, ez a gyakorlás helyi idő szerint délután 5 órakor kezdődne, így azáltal is jelentős összegeket spórolhatnának meg a csapatok, hogy a személyzet ráérne csak egy nappal később a versenyhelyszínre utazni.

Habár ezáltal jelentősen csökkenne a pályaaktivitás pénteken, a csapatok szerint a javaslat a promóterek számára is vonzó lehet, hiszen így a rajongók anélkül szemlélhetnék az eseményeket, hogy ki kellene hagyniuk a napi munkát, vagy éppen az iskolát.

Bár az ötletet a csapatok támogatják, a Forma-1 Bizottságának még a Motorsport Világtanács (WMSC) elé kell terjesztenie.

A hírek szerint még ebben a hónapban végleges döntés születhet erről, és nem túl valószínű, hogy elutasítják a javaslatot.

A költségek csökkentése érdekében egyébként betilthatják még az idényközi teszteket, valamint az előszezoni gyakorlások számát is csökkenthetik, sőt, szigorítanának a parc ferme szabályain azért, hogy a csapatok ne láthassák el fejlesztésekkel autóikat a versenyhétvégéken az utolsó pillanatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!