Jövőre Franciaországban lehetnek az F1-es tesztek - F1VILÁG.HU

Jövőre Franciaországban lehetnek az F1-es tesztek

HIRDETÉS
A Forma-1-es Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypálya üzemeltetői azt szeretnék, ha 2021-ben ők rendezhetnék az előszezoni teszteket.
Charles Leclerc, Ferrari, French GP Le Castellet, Paul Ricard

Idén 6 napot töltenek el a csapatok teszteléssel az előszezonban: a Forma-1 csapatai Barcelonában gurulhatnak pályára ezúttal is, a Paul Ricard versenypálya igazgatója, Stephane Clair viszont azt szeretné, ha 2021-ben már ők adhatnának otthont a gyakorlásnak.

„Esélyesek vagyunk arra, hogy mi rendezzük a téli teszteket. Erről álmodunk, és tárgyalunk is róla. Már arra is jó esélyünk volt, hogy idén nálunk tartják őket.”

Clair hozzátette, végül azért esett Barcelonára a választás, mert a Spanyol Nagydíj szerződését 1 évvel meghosszabbították.

„Az F1 részéről úgy érezték, hogy Barcelona sokat adott nekik, és magától értetődő volt, hogy meghosszabbítják a verseny szerződését 1 évvel a téli tesztekkel együtt.”

A Paul Ricard igazgatója szerint a csapatoknak sem okozna problémát, ha jövőre már Franciaországban lennének a tesztek.

„A klímát, a távolságot és az adatokat tekintve nem lesz különbség. Amit nagyon nem akarnak, az az, hogy a világ másik végére kelljen elutazniuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!