Jövőre Franciaországban lehetnek az F1-es tesztek

Charles Leclerc, Ferrari, French GP Le Castellet, Paul Ricard
Fotó: Scuderia Ferrari
A Forma-1-es Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypálya üzemeltetői azt szeretnék, ha 2021-ben ők rendezhetnék az előszezoni teszteket.

Idén 6 napot töltenek el a csapatok teszteléssel az előszezonban: a Forma-1 csapatai Barcelonában gurulhatnak pályára ezúttal is, a Paul Ricard versenypálya igazgatója, Stephane Clair viszont azt szeretné, ha 2021-ben már ők adhatnának otthont a gyakorlásnak.

„Esélyesek vagyunk arra, hogy mi rendezzük a téli teszteket. Erről álmodunk, és tárgyalunk is róla. Már arra is jó esélyünk volt, hogy idén nálunk tartják őket.”

Clair hozzátette, végül azért esett Barcelonára a választás, mert a Spanyol Nagydíj szerződését 1 évvel meghosszabbították.

„Az F1 részéről úgy érezték, hogy Barcelona sokat adott nekik, és magától értetődő volt, hogy meghosszabbítják a verseny szerződését 1 évvel a téli tesztekkel együtt.”

A Paul Ricard igazgatója szerint a csapatoknak sem okozna problémát, ha jövőre már Franciaországban lennének a tesztek.

„A klímát, a távolságot és az adatokat tekintve nem lesz különbség. Amit nagyon nem akarnak, az az, hogy a világ másik végére kelljen elutazniuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!