Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Jövőre kezdődik a Hungaroring felújítása

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerint 2019-ben, az F1-es Magyar Nagydíjat követően megkezdődhetnek a Hungaroring átalakítási munkálatai.

A Hungaroring felújítását, a létesítmények modernizálását már jó ideje tervezik, azonban az erre szánt összegeket még nem allokálták a pálya részére. Szijjártó Péter a Hungaroringen találkozott Chase Carey-vel, a Liberty Media ügyvezetőjével, és többek között arról is beszélgettek, hogy a munkálatok jövőre kezdődhetnek.

„Tájékoztattam Carey urat, hogy a stratégiai fejlesztési program érvényes döntésen nyugszik és napirenden van. Megerősítettem abban, hogy a jövő évi futamot követően a stratégiai fejlesztési programnak megfelelően az előírt és szükséges átalakítási munkákat meg fogjuk kezdeni, és időben el fogjuk végezni” – nyilatkozta a miniszter a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

A Magyar Nagydíj nemcsak a szurkolók, de a gazdaság és a Liberty Media számára is nagyon fontos: a versenynaptár és az ország számára (GDP szinten is) nagy jelentőséggel bír.

„Carey úr elmondta, hogy örömmel jönnek ide mindig, a Nagy Futamról például azt mondta, hogy ha tudja, hogy mit hagy ki, akkor már jött volna korábban is. Ezzel ígéretet tett arra, hogy a következő esztendőkben is itt lesz.”

„A gazdasági hatása a Forma-1-nek pozitív, a tavalyi évben 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitás valósult meg a Forma-1-es futam nyomán. Idén a gazdasági hatást még nagyobbra becsüljük” – mondta Szijjártó.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!