Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Jövőre levadászná a Williamst a Force India

A Force India technikai igazgatója, Andrew Green szerint az indiai kiscsapat 2015-ben a Williamsszel is harcolhat majd.


A Force India technikai igazgatója, Andrew Green szerint az indiai kiscsapat 2015-ben a Williamsszel is harcolhat majd.

A silverstone-i központú istálló remek teljesítményt nyújtott 2014-ben – noha a bajnokság második felében lemaradt a fejlesztési versenyben, ezáltal pedig alulmaradt a McLarennel vívott csatában.

A Force India nemrég jelentette be, a továbbiakban a Toyota kölni szélcsatornáját használja majd a fejlesztésekre, az istálló technikai főnöke, Andrew Green pedig sokat vár mindettől.

„Szeretném azt hinni, hogy csökkenteni tudjuk a lemaradásunkat, hiszen, ha sikerül megoldanunk az autó kezelhetőségével kapcsolatos problémákat, jelentősen javulhatnak a köridők is” – mondta a szakember.

„Remélhetőleg felzárkózunk és legalább a Williamst beérhetjük. Azt gondolom, épesek lehetünk erre, köszönhetően mindannak, amivel készülünk a következő évre, illetve köszönhetően a szélcsatornás teszteknek.”

„A Mercedes szintén remek munkát végez a motorral a tél folyamán. Izgatottan várjuk, mivel állnak elő jövőre. Azt gondolom, ott lehetünk, ahol az elmúlt szezon elején voltunk.”

Green azt mondja, a Force India valójában az egész szezon során ugyanannyira le volt maradva a Mercedes gyári csapatától, mint az évad elején, több alakulat azonban jobb ütemben fejlődött.

„Az évad elején jó néhány autó volt mögöttünk, elég jók voltunk. De aztán néhány csapat csökkentette ezt a lemaradást. Úgy tűnhetett, hogy visszafelé haladunk a sorrendet illetően, de a teljesítményünk az élcsapatokhoz képest nem sokat változott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!