Jövőre már tiltva lesz a Mercedes trükkje

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
2021-ben már biztosan nem használhatja trükkös kormányrendszerét a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló a barcelonai tesztek második napján rukkolt elő új megoldásával: a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudják állítani az első kerekek összetartását, a rendszerrel pedig a feltételezések szerint az első abroncsok optimális hőmérsékleten tartását segíthetik elő.

A Mercedes állítja, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) folyamatosan konzultált a trükk kifejlesztésekor, így az megfelel a szabályoknak, a jövő évben érkező új technikai szabálycsomag viszont már nem teszi lehetővé a használatát.

A 2021-es szabályokat még tavaly év végén hozták nyilvánosságra, a regulák pedig gyakorlatilag kizárják az úgynevezett DAS-rendszer használatát.

Azt nem tudni, hogy a 10.5-ös pont módosítása eredetileg is szerepelt az FIA tervei között, vagy azt követően került bele, hogy a Mercedes hónapokkal ezelőtt már felvette velük a kapcsolatot a rendszer kifejlesztése okán.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!