Jövőre már versenyezhet is az F1-ben Ocon?

Egyelőre nem foglalkozik a pletykákkal a Renault ifjú tesztpilótája, Esteban Ocon, akinek a hírek szerint kiváló esélyei vannak arra, hogy jövőre a francia istálló színeiben bemutatkozzon a Forma-1-ben.


Egyelőre nem foglalkozik a pletykákkal a Renault ifjú tesztpilótája, Esteban Ocon, akinek a hírek szerint kiváló esélyei vannak arra, hogy jövőre a francia istálló színeiben bemutatkozzon a Forma-1-ben.

A francia tehetség 2014-ben legyőzte Max Verstappent a Forma-3-as Európa-bajnokságon, és a Mercedes tehetségkutató programjának tagja – a német istálló azonban kölcsönadta őt a Renault-nak, ahol idén tesztpilótai feladatokat lát el.

Ocon a héten a Mercedes autójával tesztelhetett Silverstone-ban, a szóbeszédek szerint pedig igencsak jók az esélyei arra, hogy jövőre versenyzői ülést kapjon a Renault-tól.

Az ifjú versenyző azonban egyelőre nem foglalkozik a pletykákkal – kizárólag a feladatára összpontosít.

„A célom, hogy az F1-ben legyek jövőre, olyan keményen dolgozom, amennyire csak tudok, és készen állok a jövő évre” – mondta Ocon.

„De még korai erről beszélni, hiszen vannak még szabadedzések, melyeken részt kell vennem. Ezekre kell fókuszálnom, nem pedig a jövő évre.”

Ocon kifejtette, úgy érzi, már rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy jövőre bemutatkozhasson a száguldó cirkuszban.

„Készen állok a versenyzésre. Már régóta az F1 közelében vagyok, szóval bármikor is jön a lehetőség, készen állok.”

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyei vannak arra, hogy hosszú távon is a Renault tagja maradjon, Ocon így felelt: „A Renault célja az, hogy bajnok legyen. Még sok a tennivaló, de szeretnének olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Nem tudom, hogy ez összejön-e, de olyan keményen dolgoznak, amennyire csak tudnak, és megérdemelnék, hogy így legyen.”

Habár a pletykák a Renault-ról szólnak, az sem kizárt, hogy az útjait egyengető Mercedes inkább egy másik csapathoz kívánja majd beültetni őt az F1-ben.

„A Renault versenyzője vagyok, de a Mercedes menedzsel. Ha lehetőség kínálkozik bárhol, élni fogok vele. A főnök diktálja ezeket a dolgokat. Én 100 százalékig magamra koncentrálok. Megbízom azokban, akik a jövőmről gondoskodnak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!