Jövőre még nem jelenik meg az F1-ben az Audi - F1VILÁG.HU

Jövőre még nem jelenik meg az F1-ben az Audi

2024-ben még nem fog megjelenni a Sauber Forma-1-es csapatának versenyautóin az Audi, hiába ér véget a svájci istálló jelenlegi együttműködése az Alfa Romeóval.

Azt már jó egy éve tudni lehet, hogy a Sauber és az Audi 2026-tól szövetségre lépnek, hiszen a német gyártó motorszállítóként csatlakozik a Forma-1-hez. A hinwili istálló jelenlegi együttműködése az Alfa Romeóval az idei szezon végén véget ér, hamarosan pedig kiderül, milyen néven folytatja szereplését az F1-es csapat 2024-től.

A gárda jó eséllyel visszatér a Sauber elnevezéshez, habár elképzelhető lenne az is, hogy az Audi valamilyen formában már megjelenjen a svájci istálló identitásában. A Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva viszont Alessando Alunni Bravi, a csapat képviselője azt mondta, ez nem fog megtörténni.

„Nem. Az Audi 2026-ban lép be. Kereskedelmi szempontból fontos, hogy legyen egy nagy durranás 2026-ban, és ne higítsuk fel az Audi szerepvállalását a csapattal. Szóval Sauberként folytatjuk a vállalat öröksége alapján” — magyarázta a szakember.

A svájci istálló még decemberben bejelenti majd új névadó szponzorát, illetve hivatalos csapatnevét.

„Már megterveztük a következő lépést. És természetesen már 2022 elején aláírtunk ezzel a névadó partnerrel a következő két szezonra. Az FIA december 10. környékén publikálja majd a 2024-es nevezési listát, és mi is ekkor kommunikáljuk, nem pedig hamarabb, hogy adja majd a csapat nevét a következő két szezonban, és ki lesz a névadó partnere az istállónknak.”

„A következő két idényre minden teljesen világos. És szeretném hangsúlyozni, hogy nem két átmeneti évről van szó. Két olyan évről, mely része egy hosszú távú projektnek, melynek el kell juttatnia a csapatot a következő szintre.”

Az elmúlt hónapokban egyébként többször lehetett hallani olyan híreket, melyek szerint az Audi fontolgatja, hogy visszalép az F1-es szerepléstől, Alunni Bravi viszont állítja, a németek teljes mértékben elkötelezettek.

„Vegas és Abu Dhabi között Ingolstadtban voltam. Azt gondolom, megvan az elkötelezettség. Teljes mértékben elkötelezett emberekkel találkoztam, akik nagyon keményen dolgoznak. Tudjuk, hogy a kihívás nagy, de teljes az elkötelezettség.”

„Az Audi elköteleződése már kezdettől fogva nagyon erős. Az F1-es projektet az Audi menedzsmentje hagyta jóvá, az Audi, majd a VW felügyelőbizottsága erősítette meg. Szóval minden szinten megvan az elkötelezettség az Audi/VW Csoport részéről.”

Hirdetés

„Az, hogy változott a vezérigazgató személye, nem változtatott ezen a hozzáálláson, hiszen nem egyetlen személy döntése volt, hanem a teljes csoporté.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jövőre még nem jelenik meg az F1-ben az Audi
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!