Friss hírek

Jövőre visszatér a Williams-Renault a Forma-1-be

A Williams istálló hivatalosan is bejelentette, hogy már a jövő évtől a Renault látja el V8-as egységeivel, miután sikerült megegyezniük egy újabb együttműködésről, ami fantasztikusan működött a 90-es években az F1-ben.


A Williams istálló hivatalosan is bejelentette, hogy már a jövő évtől a Renault látja el V8-as egységeivel, miután sikerült megegyezniük egy újabb együttműködésről, ami fantasztikusan működött a 90-es években az F1-ben.

A grove-i bázisú alakulat már a tavalyi évben sem titkolta, hogy komolyan érdeklődik a Renault egységei iránt, azonban akkor nem sikerült egyezséget kötniük, így a gárda a Cosworth erőforrásait használja.

A Williams és a Renault név sokaknak egybecseng, hiszen 1989 és 1997 között a francia motorgyártó látta el motorokkal a brit csapatot, melynek gyümölcseként négy egyéni és öt konstruktőri bajnoki cím született ezen időszakban.

Frank Williams csapatfőnök természetesen boldogan nyilatkozott, és komoly sikereket vár az együttműködésről, amiről annyit lehet tudni, hogy 2012-re és 2013-ra szól, egy év opcióval 2014-re, mikor bevezetésre kerül az új motorformula a Forma-1-ben.

„Boldogok és izgatottak vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk a Renault-val” – mondta a csapatfőnök. „Szép jövő elé nézünk, boldogok vagyunk, hogy ismét együttműködhetünk és erősíthetjük egymást.”

„Természetesen a Cosworth-nak is hálásak vagyok: egy sportszerű és megbízható partner volt, mind pályán kívül, mind pályán belül az elmúlt két esztendőben, és továbbra is várakozásokkal tekintünk a jövőbe, a velük való közös munka kapcsán.”

„Korábbi együttműködésünk a Renault-val a Williams történetének egyik legsikeresebbje volt, azonban nem bízzuk el magunkat csak azért, mert a múltban jók voltunk együtt.”

„Továbbra is nagyon keményen dolgozunk, hogy ismét legyen tekintélyünk a pályán, melyet a mai bejelentés, véleményem szerint segíthet.”

A Renault már korábban jelezte, hogy nagyon szívesen bővítené partnercsapatai számát már a következő idényben. A francia motorgyártó jelenleg a Lotus Renault, a Red Bull Racing és a Team Lotus alakulatait látja el egységeivel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek