Jubileumi koncert a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Jubileumi koncert a Hungaroringen

HIRDETÉS

A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata, s a jubileum alkalmából nem csupán a pilóták és a paddockban tartózkodók számára készül meglepetéssel – a szurkolókat sem szeretné kihagyni az ünneplésből.


A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata, s a jubileum alkalmából nem csupán a pilóták és a paddockban tartózkodók számára készül meglepetéssel – a szurkolókat sem szeretné kihagyni az ünneplésből.

Pénteken, a szabadedzés után jubileumi koncertet tartanak a mogyoródi versenypálya főbejáratától balra található, belső nagyparkolóban, amelyen az elmúlt harminc év legnagyobb sztárjai lépnek fel.
„Hatalmas megtiszteltetés itt ülni ezek között a legendás zenészek között, s különleges érzés az is, hogy a pályánk a harmincadik Formula–1-es futamára készülve velük ünnepelhet. A Hungaroring Monte-Carlo és Monza után a harmadik azon pályák sorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban, s a kerek évfordulót szeretnénk a szurkolók számára is emlékezetessé, vonzóvá tenni. A jubileumi koncert is ezt a célt szolgálja – F1-es jeggyel lehet részt venni rajta, de előzetes online regisztráció szükséges hozzá a gpticketshop.hu oldalon, mert a helyszín befogadóképessége tíz-tizenkétezer fő. Arról is gondoskodunk, hogy a koncerten részt vevő szurkolók biztonságban hazajussanak: a Volánbusz járatai a koncert után elviszik őket az Árpád hídhoz” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Hard Rock Caféban megtartott sajtótájékoztatón, majd azt is elmondta, a jegyeladással időarányosan jól állnak, és még mindig kaphatók 9990 forintért a diákjegyek, amelyek a teljes hétvégére érvényesek.

S hogy kik lesznek a koncert fellépői?
Arról Joós István, a Magneoton ügyvezető-igazgatója beszélt: „Négy és fél órás programról beszélünk, amelyet blokkokra osztottunk. A vadonatúj, de nagyon sikeres formáció, a Wellhello indítja meg a bulit, majd következik Charlie és barátai – vagyis Charlie, Lerch István, Demjén Ferenc, Somló Tamás, a Beatrice, Tóth Vera és Radics Gigi –, a programot pedig a Magna Cum Laude koncertje zárja. Az est házigazdája DJ Dominique lesz.”
S hogy milyen élményeik vannak a zenészeknek a Hungaroringről, a Formula–1-ről és egyáltalán az autósportról?

Charlie: „Két alkalommal autóztam a Hungaroringen, többször is felléptem ott, és F1-es futamon is voltam. Tapasztalataim szerint az autóversenyzők nagyon szimpatikus és klassz srácok.”

Mező Misi: „A bandából egyedül én nem nézek tévét, így F1-et sem, de motorversenyen már voltam a Hungaroringen, és elképesztően jól éreztem magam. Az pedig vitathatatlan, hogy a gulyás és Puskás mellett a Magyar Nagydíj az, amely a legjobban viszi az ország hírét a világban.”

Lerch István: „A banda, a V-Moto-Rock 1977-ben alakult, és az első lemezünk címe az volt: 100 lóerő. Az akkor még soknak számított, hiszen egy 1200-es Zsiguli hatvan lóerős volt, de aztán persze jöttek az új autók, felgyorsult a világ. A magam részéről egyszer, a klip kedvéért ültem be egy raliautóba, és amikor kétszáz fölötti tempóval mentünk egy fal felé, arra gondoltam, most biztos meghalunk. Majd utána rögtön az futott át az agyamon, remélem, legalább veszik majd a lemezt, és nézik a klipet… Azóta sem ültem versenyautóban. A Hungaroringre azonban nagy élmény lesz kimenni.”

Műrepülő világbajnokunk, Besenyei Péter azzal kezdte, hogy neki is van zenei kötődése: fiatalabb korában zongorázott, és a zene ma is főszerepet játszik az életében – példának okáért 5000 darabos CD-gyűjtemény boldog tulajdonosa. Igaz, ő nem lép majd fel a jubileumi koncerten, de a július 4-5-én, a Duna fölött tartandó hazai Red Bull Air Race-futamon igen, ráadásul egy vadonatúj repülőgéppel. „Az elmúlt két évben egy magyar fejlesztésű géppel versenyeztem, amely az egyetlen európai gép volt a mezőnyben, és szerintem a legszebb. Nagyon jó kis repülőgép, de úgy döntöttünk, új kihívások elé nézünk. Nem ígérem, hogy az új, Edge 50-essel nyerni fogok, hiszen sűrű a mezőny, erősek az ellenfelek, de az esélyeim nőnek” – nyilatkozta Besenyei, akinek az új gépét június 29-én mutatják be a Hungaroringen.

Szó esett még a Ferrari Racing Days-ről, amelyet a jövő hét végén tartanak meg a márka kedvéért vörösbe boruló Hungaroringen, s amelynek sztárvendége nem más lesz, mint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki egy 2009-es Ferrarival száguld a mogyoródi versenypályán.
Afféle ráhangolódásként a 30. Magyar Nagydíjra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!