Júliusban dőlhet el Alonso és Piastri jövője az Alpine-nál - F1VILÁG.HU

Júliusban dőlhet el Alonso és Piastri jövője az Alpine-nál

HIRDETÉS
Nyáron dönt az Alpine Forma-1-es csapata arról, hogy 2023-ban is Fernando Alonsót ülteti-e egyik versenyautójába – árulta el az istállót irányító Otmar Szafnauer.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Emilia Romagna Grand Prix, Saturday 23rd April 2022. Imola, Italy.

A spanyolok kétszeres világbajnoka tavaly tért vissza a Forma-1-be a francia istálló színeiben, nemrég pedig arról beszélt, néhány évig még biztosan szeretné folytatni a versenyzést a száguldó cirkuszban. Mivel azonban szerződése a szezon végén lejár az Alpine-nal, könnyen el tudja képzelni azt is, hogy egy másik csapatnál folytatja. Néhány hete arról szóltak a hírek, Alonso az Aston Martinhoz szerződhet az esetlegesen távozó Sebastian Vettel helyére.

A spanyol pilóta jelenlegi helyére ráadásul jó eséllyel pályázik Oscar Piastri, aki jelenleg az Alpine tartalékosaként tevékenykedik, miután a Forma-3-as és a Forma-2-es bajnoki címet is bezsebelte az elmúlt években.

Az ausztrál pilóta pontosan tudja, jövőre vissza kell térnie az aktív versenyzéshez, így az Alpine-nal mihamarabb döntést kell hoznia. A francia istállónál Esteban Ocon helye biztos, a csapattársáról pedig nyáron, várhatóan júliusban döntenek.

„Még nem gondoltuk át, mert még egy kicsit korán van” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök. „De Silverstone környékén feltehetően beszélni fogunk róla.”

Ha az Alpine úgy dönt, hosszabbít Alonsóval, Piastri jó eséllyel egy másik istállóhoz kerül kölcsönbe. A hírek szerint a Williams lehet a befutó, ahol Nicholas Latifi helyét vehetné át.

Szafnauer ugyanakkor világossá tette, még nem tárgyaltak ezekről a dolgokról, habár azt elismerte, nyitott lenne arra, hogy egy másik csapatnál találjanak ülést Piastrinak.

„Olyan komolyan nem vettem ezt még fontolóra. Nem tudom, mi történik a Williamsnél, de hallottam a pletykákat. Korábban, amikor a McLaren odajött hozzánk, hogy ’hé, használhatnánk őt tartalékversenyzőként?’, mi azt feleltük, igen. Ennek oka, hogy minél több időt tölt az autóban az oldalvonal helyett, annál jobb. Szóval ezt is észben tartjuk. De hogy mi lesz a Williamsnél, azt nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!