Friss hírek

Júliusig várni kell a Ferrari következő fejlesztéseire

Várhatóan csak a júliusi Brit Nagydíjon veti be következő fejlesztési csomagját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istállónál tudják, nem pihenhetnek, hiszen a Red Bull is gőzerővel dolgozik autóján, ugyanakkor viszont figyelnie kell arra, hogy ne költekezze túl magát.

Miközben a Red Bull több kisebb fejlesztést is pályára vitt az idei bajnokság első versenyein, a Ferrari csak a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon vetette be idei első újításait. A maranellóiak ugyan elégedettek voltak a fejlesztésekkel, Barcelonában mégis vereséget szenvedtek a Red Bull-lal szemben, emiatt pedig úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokságban elveszítették a vezetést.

A Ferrari várhatóan csak a júliusi, silverstone-i hétvégén veti be következő fejlesztéseit – Mattia Binotto csapatfőnök pedig elárulta, döntésükben szerepet játszott az is, hogy két utcai helyszínen, Monacóban és Bakuban is vendégeskednek a következő időszakban.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, a költségplafon valamelyest diktálja, hogy mit tehetünk. Kétségkívül nagyon oda kell figyelnünk rá, nem szórhatjuk a pénzt, mert egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak” – mondta. „Azt hiszem, akkor érkezünk majd fejlesztésekkel, ha egy jelentős újításunk lesz majd. Nem fogunk minden versenyen új elemeket bevetni.”

„Emellett pedig meg lehet nézni a következő versenyeket is. Most jön Monaco, ahol talán lesz egy új első felfüggesztésed a kormányszög miatt, majd kicsit később érkezünk Bakuba, ami szintén egy utcai pálya. Szóval szerintem az Egyesült Királyság környékén lesz majd, hogy néhány új fejlesztés érkezik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!