Juncadella: Esélyem lehet a Williams ülésére - F1VILÁG.HU

Juncadella: Esélyem lehet a Williams ülésére

HIRDETÉS

A jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) vitézkedő Daniel Juncadella nemrég elismerte, jó esélye van arra, hogy a jövőben a Williams Forma-1-es csapatánál folytassa pályafutását.


A jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) vitézkedő Daniel Juncadella nemrég elismerte, jó esélye van arra, hogy a jövőben a Williams Forma-1-es csapatánál folytassa pályafutását.

Az ifjú tehetség jelenleg a Mercedes színeiben teljesít a világ egyik legismertebb túraautó-szériájában, és miután a Williams jövőre a német márka motorjait használja a Forma-1-ben, Juncadella akár a grove-i gárda pilótája is lehet.

Az ő malmára hajtja a vizet az is, hogy fő támogatója, a kazahsztáni TAK Group mindent megtesz a főváros Astana népszerűsítéséért.

„Astana szeretné, ha Dani fejlődne, és tapasztalatot szerezne a Williamsnél annak érdekében, hogy a jövőben a Mercedes Forma-1-es versenyzője legyen” – mondta a TAK vezetője, Artur Ardavichus.

A Williams csapatfőnöke-helyettese, Claire Williams nemrég úgy fogalmazott, a jövőben szeretnék kiterjeszteni fiatal versenyzőket támogató programjukat, és a hírek szerint Juncadella lehet a következő versenyző, akit felkarol a patinás alakulat – akárcsak annak idején Valtteri Bottast.

Maga a spanyol versenyző úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak, hogy hamarosan újra lehetőséget kap a Williamstől.

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta a 22 esztendős tehetség, aki múlt hónapban, Silverstone-ban már tesztelhette a Williams F1-es autóját.

„Jövőre a Williams és a Mercedes is ugyanazt a motort használja, szóval a Mercedes elküldheti fiatal, tapasztalatlan pilótáit azokhoz a csapatokhoz, melyekkel kapcsolatban áll – itt az adott pilóta megmutathatja, hogy van-e benne potenciál.”

„Jó esély van arra, hogy néhány év múlva én leszek a Williams egyik versenyzője. Majd meglátjuk. Előbb azonban erős eredményeket kell felmutatnom.”

Hirdetés

Amikor arról faggatták, egyeztet-e esetleg a Williamsszel, vagy a Mercedesszel egy 2014-es versenyzői ülés kapcsán, Juncadella így felelt: „Nem mondhatok semmit. De azt gondolom, 2014-ben lehetnek meglepetések.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!