Jutalomtesztet kapott a McLarentől az ifjú brit - F1VILÁG.HU

Jutalomtesztet kapott a McLarentől az ifjú brit

HIRDETÉS

„Fenomenálisan” sikerült Matt Parry Forma-1-es tesztje hétfőn – az ifjú tehetség a McLaren egy korábbi versenyautójával körözhetett a legendás silverstone-i pályán.


„Fenomenálisan” sikerült Matt Parry Forma-1-es tesztje hétfőn – az ifjú tehetség a McLaren egy korábbi versenyautójával körözhetett a legendás silverstone-i pályán.

A 2013-as McLaren AUTOSPORT BRDC-díj nyertese három, egyenként ötkörös etapot tett meg Jenson Button korábbi, MP4-26-os versenyautójával Angliában – ezzel az autóval a korábbi világbajnok nyerni tudott a 2011-es Kanadai Nagydíjon.

Parry – aki az észak-európai Forma Renault kupában megszerzett bajnoki címe után kapta meg a rangos elismerést – nemrég egy Forma-3-as, és a Renault Világsorozat 3,5 literes versenyautóját is kipróbálhatta, elmondása szerint azonban a Forma-1-es masinával össze sem hasonlíthatóak ezek a gépek.

„A fenomenális az egyetlen szó, amivel jelen pillanatban jellemezni tudnám” – mondta a 20 esztendős brit.

„Nehéz elmondani, mennyire gyors is ez az autó. Soha nem vezettem még olyan autót, amely csak megközelítette ezt a sebességet.”

„Nem ijedtem meg, de kezdetben egy kicsit ideges voltam, de aztán elkezdtem élvezni. Szerintem jó munkát végeztem, az autót pedig egy darabban vittem vissza!”

Parry tesztje egyébként egy kicsit késve indult egy telemetriai probléma miatt, az utolsó etap során pedig a rádióval voltak gondok. A McLaren tesztcsapatának vezetője, Indy Lall ennek ellenére nagyon elégedett volt a programmal.

„Szuper munkát végzett. Az elején nem működött a telemetria, mi pedig szerettük volna biztonságban tudni őt. De nem aggódott egyáltalán. Teljesen higgadt volt, elfogadta a helyzetet” – mondta a szakember.

„Matt pontosan azt tette, amit kértünk tőle. Egy nagyon szimpatikus srác, és nagy öröm volt látni, micsoda boldogsággal töltötte el őt és a családját ez a lehetőség.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!