Kábelszakadás okozta a káoszt az F1-es nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Kábelszakadás okozta a káoszt az F1-es nyitóedzésen

HIRDETÉS
Egy optikai kábel hibája okozta a káoszt a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj pénteki nyitóedzésén – erősítette meg a száguldó cirkusz.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka Lewis Hamilton Mercedes

Az imolai első szabadedzésen rendszerszintű probléma lépett fel, emiatt pedig nemcsak a TV-közvetítés akadozott, hanem az F1-es csapatok munkája is nehézkesen ment a rádiórendszerek, illetve a GPS-rendszer hibája miatt.

Az F1 adatrendszerével közvetlenül a nyitóedzés előtt akadtak problémák, ekkor „tartaléküzemmódra” álltak át, mely lehetővé tette a rendszer alapszintű működését.

A koronavírus-járvány miatti szigorítások okán az F1 a versenyhétvégék során technikai működésének nagy részét az Egyesült Királyságból, Biggin Hillből bonyolítja le, hogy minél kevesebb embert kelljen elutaztatni a helyszínekre.

Úgy tudni, a felmerült problémát nem ez okozta, hanem egy helyi optikai kábel szakadása – emiatt pedig a közvetítés során nem tudtak belső kamerás felvételeket bejátszani, és a feliratozás is nehézkesen ment. A csapatok pedig kommunikálni nem tudtak versenyzőikkel, ami komoly nehézségeket okozott számukra.

A délutáni, második szabadedzésre megoldódtak a problémák Imolában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!