Friss hírek

Kamuszagú magyarázatot adott a Red Bull arra, miért titkolja új autóját

NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 24: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks with his engineer in the garage during the Red Bull Racing Filming Day at Silverstone on February 24, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images for Red Bull Racing)
Meglehetősen ingatag magyarázatot adott a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko arra vonatkozóan, hogy miért titkolja annyira csapata a múlt héten „bemutatott” új versenyautót.

Az RB16B kódjelet viselő autót múlt héten prezentálta az osztrák istálló: a bemutató szó mindazonáltal azért túlzás, mert a csapat mindössze két stúdiófotót tett közzé az új modellről, ráadásul szemmel láthatóan figyeltek arra, hogy az autó bizonyos részei ne legyenek láthatóak.

A Red Bull aztán nem sokkal később, Silverstone-ban pályára is vitte az új versenyautót: a brit pályán pilótái az RB16B mellett a 2019-es, RB15-ös modellel is köröztek. Érdekes módon a csapat csupán a kétéves autó tesztjéről tett közzé fotókat, és videót sem publikált az idei modellről.

A nagy titkolózás miatt természetesen rögtön megindult a találgatás, az F1-Insider.com című lap pedig a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót is megkérdezte arról, miért rejtegetik annyira az idei modellt. A szakember egy meglehetősen furcsa, és első hallásra igencsak ingatag magyarázattal állt elő.

„Egy kicsit szűkös volt az idő ahhoz, hogy fotózzunk. A körözés sokkal fontosabb volt, mint a fotók készítése. Semmi rejtélyes nincs az autón. Nincs hat kereke, és nincs ventilátor a hátulján sem!” – mondta nevetve a grazi születésű szakember.

„Az autó következetes továbbfejlesztése a tavalyi modellnek. A cél az, hogy már rögtön az idény elejétől kezdve a győzelmekért harcoljunk. A bahreini teszten minden olyan elem felkerül az autóra, amit használni fogunk a szezonnyitón.”

Marko mindazonáltal hozzátette, a március 12-14. között esedékes teszt eredményeiből messzemenő következtetéseket nem szabad majd levonni.

„Tudjuk, hogy az üzemanyag-mennyiségek és a motorbeállítások is szerepet játszanak ezeken a teszteken. A való potenciált ezért csak az első futamon láthatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!