Kanadában ismét megvizsgálja a Ferrari autóját az FIA? - F1VILÁG.HU

Kanadában ismét megvizsgálja a Ferrari autóját az FIA?

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon alaposan átvizsgálta a Ferrari Forma-1-es autóját, és végül tisztázta az olasz istállót a csalás vádja alól. A maranellóiak versenygépe azonban a következő versenyhétvégén is górcső alá kerül majd.

A Ferrari autója azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a Mercedes technikai igazgatója, a korábban a Ferrarinál tevékenykedő James Allison az FIA-hoz fordult, szerintük ugyanis az olaszok trükköznek versenyautóik akkumulátorával, mely így a szövetség szenzorait megkerülve több energia leadására képesek.

Az FIA alaposan megvizsgálta a Ferrari autóját, és végül meg kellett állapítania, hogy a Scuderia versenygépe mindenben megfelel a szabályokban foglaltaknak. Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója viszont azt mondta, mivel a Kanadai Nagydíjra a Ferrari változtat majd erőforrásán, valószínű, hogy újra meg kell vizsgálniuk az általuk használt megoldást.

„Nem azt mondom, hogy biztosan így lesz, mert feltételezem, hogy ugyanaz lenn a vizsgálat konklúziója” – mondta a szakember.

„De a Ferrari Kanadában változtat majd a szoftveren. Nem vagyok szakértő, de próbáljuk megérteni a különbséget az akkumulátor két eleme között. Egy akkumulátor van, de a rendszer úgy érzékeli azt, mintha kettő lenne. Nem hiszem, hogy ezzel bármit is elárultam.”

Whiting utalt rá, a Ferrari teljesen más akkumulátort használ, mint a riválisok, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy további ellenőrzésekre lesz szükség.

„Kanada előtt egy továbbfejlesztett rendszerünk lesz, mely lehetővé teszi, hogy jóval gyorsabban megkapjuk az eredményeket. Már két versenyhétvége óta meg kell birkóznunk ezzel a problémával” – folytatta Whiting.

„Azt kell mondjam, a Ferraritól megkaptunk mindent, amire szükségünk volt.”

Úgy tudni egyébként, hogy a korábban szintén a Ferrarinál dolgozó motormérnök, a jelenleg már a Mercedest erősítő Lorenzo Sassi adta a tippet James Allison technikai igazgatónak, aki ezt követően fordult a szövetséghez.

Hirdetés

„Csapatfőnökként az egyik feladatom az, hogy megvédjem a munkavállalóimat” – mondta ezzel kapcsolatban röviden Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!