Friss hírek

Káoszba fulladhat az F1-es Török Nagydíj rajtja

Lando Norris szerint káoszba fulladhat a Forma-1-es Török Nagydíj rajtja a rendkívül csúszós isztambuli aszfalt miatt.

A Forma-1 mezőnye már pénteken, száraz körülmények között is sokat küszködött az alacsony tapadás miatt, a szombati eső pedig csak rátett egy lapáttal a nehéz körülményekre.

A törökországi versenypályát nem sokkal a versenyhétvége előtt aszfaltozták újra, ez pedig váratlanul érte a versenyzőket.

A McLaren versenyzője, Lando Norris attól tart, az alacsony tapadás nagy problémákat okoz majd az 1-es kanyarban.

„Szerintem elég rizikós, nehéz lesz az 1-es kanyar, és nagy a valószínűsége a balesetnek, vagy ilyesminek” – mondta a brit versenyző.

„Majdhogynem annyira küszködtünk száraz pályán, mint esőben azzal, hogy megfelelő hőmérsékletre hevítsük a gumikat, főleg, ha nem a lágy abroncsok vannak az autón.”

„A bemelegítő kör ráadásul épp ellenkezőleg történik majd, a gumik le fognak hűlni. Ez pedig még több káoszt okoz majd az 1-es kanyar előtt, mint azt bárki gondolná.”

Norris szerint az azért sokat segíthet ebből a szempontból a rajt után, hogy az 1-es kanyarig nem kell nagy utat megtenni, így nem sok esély lesz arra, hogy valaki merész, bevetődős manőverrel próbálkozzon.

„Nem hiszem, hogy feltétlenül látunk bevetődni valakit, mert nem lesz akkora a tempó. Nagyon könnyű lesz viszont hibázni és blokkolni az első abroncsokat, vagy pedig könnyen elúszik az autó hátulja, mert annyira hidegek lesznek a gumik. Szóval izgalmas lesz. Csak meg kell próbálnunk kimaradni a roncsderbiből!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!