Friss hírek

Karantén Olaszországban: Így reagált a Ferrari!

Habár Olaszországban hétvégén számos régiót, köztük a Ferrari otthonául szolgáló Modenát is karantén alá helyezték, az olasz istállónál azt mondják, minden csapattag meg fog érkezni az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére, Melbourne-be.

A koronavírus terjedésének megfékezése céljából mintegy 16 millió embert helyeztek karantén alá az olasz hatóságok hétvégén. A vesztegzár a Ferrari központját is érinti, a maranellói istálló azonban nemrég közleményben erősítette meg, reményeik szerint minden csapattagjuk időben eljut majd Ausztráliába.

„Az olasz kormány által bevezetett intézkedéseket követően folyamatosan figyelemmel kísérjük és értékeljük a helyzetet, és szoros kapcsolatban állunk a releváns hatóságokkal és szervezetekkel” – áll a Ferrari közleményében.

„A Ferrari számára a kormányzati előírások betartása jelenti az elsődleges garanciát arra, hogy garantáljuk alkalmazottaink és családtagjaik biztonságát, ami elsődleges számunkra.”

„A csapat egy rész, illetve a felszerelés már megérkezett Melbourne-be, a többi csapattag elutazása pedig a tervek szerint halad, hacsak nem kapunk ellentétes kommunikációt.”

Mivel az AlphaTauri faenzai székhelyét nem érinti a karantén, minden jó úton halad afelé, hogy a mezőny összes csapata ott legyen az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Kínai Nagydíjat elhalasztják a koronavírus-fertőzés miatt, Bahreinben pedig nézők nélkül rendezik majd meg a szezon második futamát

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!