Katar már jövőre F1-es futamot rendezhet? - F1VILÁG.HU

Katar már jövőre F1-es futamot rendezhet?

HIRDETÉS

Brit sajtóértesülések szerint zöld utat kapott egy utcai Forma-1-es verseny megrendezéséhez Katar.


Brit sajtóértesülések szerint zöld utat kapott egy utcai Forma-1-es verseny megrendezéséhez Katar.

Arról, hogy a közel-keleti ország a közeljövőben F1-es futamnak adhat otthont, már jó ideje pletykálnak, Tamim ibn Hamad ibn Halífa Al Táni sejk azonban nemrég végleges áldását adta a projektre.

A Forma-1-es futamot azonban nem a losaili versenypályán tartanák, hanem egy vadonatúj, utcai aszfaltcsíkot építenének – igaz, ugyanebben a városban.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alelnöke, a katari motorsport-szövetség vezetője, Nászer el-Attija azt mondja, a versenyt akár már 2016-ban megrendezhetik.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura korábban utalt rá, vélhetően Bahreinben nem örülnének annak, ha Katar is versenyrendezési jogot kapna, noha Szalmán ibn Ísza Ál Halifa bahreini sejk tagadta, hogy szerződésükben van egy kitétel, mely lehetővé tenné a katari verseny megvétózását.

Azt mindazonáltal elismerte, beleegyezésük nélkül Ecclestone vélhetően nem szerződne le Katarral.

„Azt gondolom, a Forma-1-es kultúra a Közel-Keleten még fejlődőben van, és láthatjuk, hogy lassan összeáll minden. De a személy véleményem az, hogy még nem állunk készen még egy versenyre – legyen az bárhol is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!