Katar után jó irányt vett Perez szezonja - F1VILÁG.HU

Katar után jó irányt vett Perez szezonja

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez elárulta, óriási fejlődést tudott elérni az elmúlt időszakban annak köszönhetően, hogy a Katari Nagydíj után csapatával közösen elkezdtek a dolgok mélyére ásni.
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing drives on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Alex Bierens de Haan/Getty Images for Heineken) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311190404 // Usage for editorial use only //

A mexikói versenyző jó formában vágott neki az idei szezonnak, hiszen két versenyt is nyert, később azonban hullámvölgybe került, és meglehetősen kiábrándító teljesítményt nyújtott — különösen csapattársához, Max Verstappenhez képest, aki a sportág történetének legnagyobb dominanciáját mutatta egy idényen belül.

„Nagyon mély gödörbe kerültem Katarban, ami után egy hétre visszamentem a gyárba és nagyon részletesen átrágtuk a dolgokat az összes mérnökkel, és sok mindent megértettünk, amiket azért csináltunk, hogy kompenzáljuk azokat a gyengeségeket, amik jelen voltak” — magyarázta a rutinos versenyző. „Feltehetően rossz megközelítést választottunk az autóval kapcsolatban, és túlságosan a beállításokkal próbáltuk kompenzálni a dolgokat.”

„Akkor úgy éreztem, szükség van erre. Egyszerűen el voltunk veszve hétvégéről hétvégére, szóval fontos volt visszalépni egyet, és részleteiben megvizsgálni mindent. És azt gondolom, azóta a szezonunk teljesen megváltozott.”

„Arról szólt az egész, hogy hogyan tudnám jobban használni az autót egy hétvége során, különféle pályákon. Rengeteg fejlődést értem el a mérnökeimmel együtt abban, hogy hogyan maximalizáljuk az autó teljesítményét.”

Bár Perez és Verstappen alapvetően más karakterisztikájú autót szeretnek, a mexikói azt mondja, „nem ártott” az, hogy megnézte, mit is csinál a csapattársa.

„Határozottan vannak dolgok, amiket elleshet tőle az ember. Nekem van a legjobb referenciapontom, hiszen ő volt annyira versenyképes. Szóval szerintem nem árt, ha megnézem, mit csinál, hogyan csinálja, és próbálok fejlődni, tanulni.”

„Mindig nagyon nyitottan álltam hozzá a dolgokhoz, és azt gondolom, ez olyasvalami, ami jól működik. Ő tényleg más szinten teljesített. És azt gondolom, nagyszerű látni, hogy mindannyian szeretnénk az ő helyzetében lenni. Viszont egy évben csak egy világbajnok lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!