Friss hírek

Kedden eldőlhet a Bahreini Nagydíj sorsa

A BBC értesülései szerint kedden születhet döntés arról, hogy még idén pótlásra kerül-e az országban folyó zavargások miatt még a szezon elején elhalasztott Bahreini Nagydíj.


A BBC értesülései szerint kedden születhet döntés arról, hogy még idén pótlásra kerül-e az országban folyó zavargások miatt még a szezon elején elhalasztott Bahreini Nagydíj.

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) május 1-jéig adott haladékot arra, hogy az FIA, a Formula One Management (FOM), valamint a bahreini érintettek döntést hozzanak a verseny esetleges pótlásáról.

A határidő éjfélkor lejárt, a szövetség egyik szóvivője pedig hétfőn úgy nyilatkozott, folyamatban vannak az egyeztetések, és várhatóan „órákon belül döntés születik majd” az ügyben.

„A bahreini kormány ezen határidőn belül tudatja majd velünk, hogy milyennek találják a feltételeket, tehát hogy a verseny megrendezhető-e vagy sem” – mondta a szakember.

A Bahreini Nagydíjat eredetileg március 13-án rendezték volna meg, ám február végén az ország koronahercege úgy döntött, lefújja az évadnyitó viadalt a kormányellenes tüntetések miatt.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone a napokban úgy fogalmazott, véleménye szerint időt kellene még adni a bahreini illetékeseknek, hiszen van esély arra, hogy még 2011-ben pótlásra kerüljön a verseny. A Bahrain International Circuit elnöke, Zayed Rashid szombati sajtóközleményében elmondta, a körülmények egyre jobbak az országban – noha múlt hét csütörtökön négy tüntetőt halálra ítéltek, miután az összecsapások során két rendőrt megöltek.

A bahreini versenypálya szóvivője nemrégiben elmondta, egyelőre nincs végleges döntés: „Nem mondjuk azt, hogy megtartjuk a versenyt, mint ahogy azt sem, hogy nem tartjuk meg. A verseny még nincs törölve.”

Amennyiben a Bahreini Nagydíjat mégis bepótolják még 2011-ben, úgy várhatóan az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt kerülhet megrendezésre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!