Kegyesek voltak a versenybírók, de Norris így is rajtbüntetést kap - F1VILÁG.HU

Kegyesek voltak a versenybírók, de Norris így is rajtbüntetést kap

HIRDETÉS
Rajtbüntetést kap a Forma-1-es Azeri Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 05: Lando Norris, McLaren MCL35M, leaves the garage during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Saturday June 05, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A brit pilóta a 6. helyet szerezte meg a bakui időmérő edzésen szombaton, ám már a kvalifikáción vizsgálat indult ellene, miután nem követte a piros zászlós protokollt az időmérő megszakításakor.

Norris épp a pálya célegyenesében járt, amikor meglengették a piros zászlókat egy baleset miatt – a szabályok szerint ilyenkor a versenyzők nem fejezhetik be köreiket, a bokszba kell hajtaniuk. Norris azonban a pályán maradt, igaz, nem volt könnyű dolga, hiszen másodpercei voltak reagálni a jelzésre, és csapatával is rádiózott a piros zászlók kapcsán.

A versenybírók meghallgatták a pilótát az eset után, Norris pedig elismerte, hogy elemelte a lábát a gázról és fékezett, hogy felkészüljön a bokszba hajtásra. Az adott pillanatban azonban nem volt biztos abban, mitévő legyen, így csapatától érdeklődött erről a rádión. Habár arra utasították, hajtson a bokszba, már túl késő volt, és Norris megkezdett még egy kört.

A versenybírók kiadott közleményükben azt írták, bár a piros zászlók figyelmen kívül hagyásáért 5 rajthelyest büntetést szoktak kiosztani, a nehéz szituáció miatt Norrist csak 3 rajthellyel sorolják hátrébb.

A brit pilóta így a 9. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi futamot.

A McLaren versenyzője az incidens miatt 3 büntetőpontot is kapott: 12 hónapon belül összesen eddig 8 van neki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!