Friss hírek

Kehm: Schumacher nem vágyott az F1-es visszatérésre

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm nemrég egy interjúban érdekes részleteket árult el a legendás autóversenyző 2010-es visszatérésével kapcsolatban.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm nemrég egy interjúban érdekes részleteket árult el a legendás autóversenyző 2010-es visszatérésével kapcsolatban.

Schumacher 2006-ban intett búcsút a Ferrarinak és a Forma-1-nek, 2010-ben azonban a Mercedes színeiben visszatért a királykategóriába, és még 3 évet eltöltött azt Ezüstnyilakkal.

Pedig a német versenyző egyáltalán nem vágyott a visszatérésre – menedzsere szerint élvezte a nyugdíjas életet, ám egy váratlan tesztlehetőségnek köszönhetően újra fellángolt benne a tűz.

Schumachert ugyanis 2009 nyarán felkérte a Ferrari arra, hogy helyettesítse a Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő Felipe Massát. A hétszeres bajnok nyakproblémái miatt erre végül nem került sor, Kehm azonban úgy érzi, ez az esemény döntő volt a 2010-es visszatérés vonatkozásában.

„Emlékszem, a 2007-es év előtt azt mondta nekem, ’a következő fél évben még csak ne is hívj! Nem leszek kapható semmire!’” – mesélte Sabine Kehm a Forma-1 hivatalos podcastjében, a Beyond The Gridben.

„Én pedig abszolút megértettem ezt. Tényleg ezt akarta. Szerette volna élvezni az életet a családjával, szerette volna kiélvezni azokat a dolgokat, amiket mindig is csinálni akart, és amiket egyébként is csinált, csak többször vágyott rá.”

„Igazából egyáltalán nem vágyott a visszatérésre, nagyon élvezte a „nyugdíjas” életét. Sokkal inkább Rossnak [Brawn – a Mercedes akkori csapatfőnökének] köszönhető az, hogy újra fellángolt benne a tűz. És talán annak a tesztnek, amin azért vett részt, hogy helyettesíthesse Felipét, amikor balesete volt 2009-ben.”

„Michaelt megkérték, hogy vezessen helyette, őt nagyon meglepte a dolog, és aztán tesztelt egyet. Végül nem tudta vállalni a nyaka miatt, de részt vett a teszten, és bár problémája volt a nyakával, érezte, hogy vezetni valójában tudna. Szerintem ez volt, ami újra meggyújtotta benne a tüzet.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan közölte vele a hírt, hogy a Mercedes színeiben visszatér az F1-be 2010-ben, Kehm így felelt: „Teljesen váratlanul ért, hiszen jó párszor beszélgettünk akkoriban, és semmiféle vágyat nem érzett arra, hogy visszatérjen.”

„Emlékszem, hogy felhívott azzal, hogy ’épp most beszélgettem Rosszal, tudnál érveket és ellenérveket mondani azzal kapcsolatban, hogy vissza kellene-e térnem, vagy sem?’. Én erre azt mondtam, ’Michael, szerintem nem kell ezt tennem, mert hallom a hangodból, hogy már eldöntötted’.”

„Ő erre azt felelte, hogy ’nem, nem így van, szükségem lenne a te…’, én pedig mondtam neki, hogy semmi értelme, mert ’érzem, hogy már eldöntötted’. Érezhető volt a beszélgetésből. És teljesen meglepett ez az egész.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kehm: Schumacher nem vágyott az F1-es visszatérésre
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!