Kemény küzdelmet vár Franciaországban a Mercedes

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Szoros küzdelmet vár a hétvégi Francia Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff.

Az ezüstnyilak a szezon hetedik versenyét is megnyerték Kanadában, ehhez azonban az kellett, hogy a célba elsőként beérő Sebastian Vettelt 5 másodperces időbüntetéssel sújtsák.

A Ferrari az ügy felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), így a montreali verseny végeredménye még változhat.

A Mercedes viszont nem hátrafelé tekint, gőzerővel készül a Francia Nagydíjra, ahol reményei szerint újra a győzelemért csatázhat.

Toto Wolff elárulta, Montrealban számos probléma hátráltatta őket, és a szerencse is kellett ahhoz, hogy ezekkel meg tudtak birkózni.

„A kanadai hétvége egyfajta ébresztő volt számunkra” – mondta a szakember.

„Azok után, hogy nagyon jó volt a megbízhatóságunk az első hat versenyen, számos problémával szembesültünk, és mindegyiket magunk generáltuk, kezdve Valtteri üzemanyagrendszerrel kapcsolatos problémájával az első edzésen, egészen Lewis hidraulikus szivárgásáig, amit a verseny reggelén kellett orvosolnunk.”

„Szerencsénk volt, hogy ezek a problémák akkor ütötték fel a fejüket, amikor orvosolni tudtuk őket. Viszont tisztában vagyunk azzal, hogy könnyen tönkretehették volna a hétvégénket, és csak szerelőink kiváló szakértelmének köszönhető, hogy nem így lett.”

Wolff hozzátette, kemény küzdelemre számít a Le Castellet-i hétvégén is.

„Franciaországban ismét kemény küzdelemre számítunk. A pálya bizonyos szempontból hasonlít a montrealira, és a hosszú egyenesek kihívást jelentenek számunkra. Viszont Kanadával ellentétben a kanyarok eltérő sebességűek, ami nekünk kedvezhet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS