Friss hírek

Kemény versenyen vannak túl a kisbikák

Pontszerzési reményekkel vágott neki a Toro Rosso a francia versenynek, ám végül nulla ponttal zártak. Alexander Albon az első körben esett hátra, Daniil Kvyat pedig nem tudott a rajtrács végéről kellően előre törni.

Daniil Kvyat, motorcsere miatt a mezőny végéről vághatott neki a mai versenynek és a 14.helyig sikerült feljönnie.

Úgy gondolom nem volt olyan rossz a verseny. A végén a legtöbbet kihoztuk a futamból, amit csak tudtunk és volt néhány jó csatánk is a pályán. Volt egy szép előzésem Grosjean ellen a sikánnál, majd a verseny vége felé Albonnal vívtunk élvezetes küzdelmet. Nem tudom mire lehettünk volna képesek, ha nincs a büntetés és előrébbről indulhattam volna, de még akkor is nagy kihívás lett volna pontot szerezni. Most ki kell elemeznünk szépen sorjában az adatokat, hogy erősebben térhessünk vissza Ausztriában.”

Hirdetés
 

Alex Albon, a középmezőny elejéből várhatta a startot, de az első kanyarkombinációban hibázott és ez megpecsételte a versenye további részét.

„Sajnos a versenyem már az első körben elment, amikor a 2-es kanyarban szélesen kellett fordulnom. Nem mértem fel jól, hogy pontosan mennyi hely van köztem és mellettem lévő autó között, ennek köszönhetően pedig jó pár helyet vesztettem. Gyorsabbak voltunk, mint az előttünk autózók, de nagyon nehezen tudtuk megelőzni őket a DRS zónában, sok időt vesztettem emiatt. Vesztettünk egy kis tempót tegnaphoz képest, meg kell néznünk miért és hogy mennyit tudunk fejlődni. Izgalmas volt a csata Daniil-al, de ezek nem azok a pozíciók, amikor küzdeni szeretnénk.” 

Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója a következőképpen értékelte a Francia Nagydíjat a japán márka szempontjából.

„Kemény hétvége volt számunkra, de ahogy általában, Max ezúttal is nagyon keményen versenyzett és ott végzett, ahonnan startolt. Bár a másik három autónk is célba ért, mindhármuknál különféle nehézségek léptek fel a verseny folyamán. Az új hármas specifikációjú motorunk úgy teljesített, ahogy azt előre vártuk, de van még hová fejlődnünk. Folytatjuk a munkát, hogy még erősebb eredményeket érhessünk el az Osztrák Nagydíjon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kemény versenyen vannak túl a kisbikák
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!