Kemény versenyen vannak túl a kisbikák

Fotó: Toro Rosso
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 22: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during final practice for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 22, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQP3RT612511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Pontszerzési reményekkel vágott neki a Toro Rosso a francia versenynek, ám végül nulla ponttal zártak. Alexander Albon az első körben esett hátra, Daniil Kvyat pedig nem tudott a rajtrács végéről kellően előre törni.

Daniil Kvyat, motorcsere miatt a mezőny végéről vághatott neki a mai versenynek és a 14.helyig sikerült feljönnie.

Úgy gondolom nem volt olyan rossz a verseny. A végén a legtöbbet kihoztuk a futamból, amit csak tudtunk és volt néhány jó csatánk is a pályán. Volt egy szép előzésem Grosjean ellen a sikánnál, majd a verseny vége felé Albonnal vívtunk élvezetes küzdelmet. Nem tudom mire lehettünk volna képesek, ha nincs a büntetés és előrébbről indulhattam volna, de még akkor is nagy kihívás lett volna pontot szerezni. Most ki kell elemeznünk szépen sorjában az adatokat, hogy erősebben térhessünk vissza Ausztriában.”

Alex Albon, a középmezőny elejéből várhatta a startot, de az első kanyarkombinációban hibázott és ez megpecsételte a versenye további részét.

„Sajnos a versenyem már az első körben elment, amikor a 2-es kanyarban szélesen kellett fordulnom. Nem mértem fel jól, hogy pontosan mennyi hely van köztem és mellettem lévő autó között, ennek köszönhetően pedig jó pár helyet vesztettem. Gyorsabbak voltunk, mint az előttünk autózók, de nagyon nehezen tudtuk megelőzni őket a DRS zónában, sok időt vesztettem emiatt. Vesztettünk egy kis tempót tegnaphoz képest, meg kell néznünk miért és hogy mennyit tudunk fejlődni. Izgalmas volt a csata Daniil-al, de ezek nem azok a pozíciók, amikor küzdeni szeretnénk.” 

Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója a következőképpen értékelte a Francia Nagydíjat a japán márka szempontjából.

„Kemény hétvége volt számunkra, de ahogy általában, Max ezúttal is nagyon keményen versenyzett és ott végzett, ahonnan startolt. Bár a másik három autónk is célba ért, mindhármuknál különféle nehézségek léptek fel a verseny folyamán. Az új hármas specifikációjú motorunk úgy teljesített, ahogy azt előre vártuk, de van még hová fejlődnünk. Folytatjuk a munkát, hogy még erősebb eredményeket érhessünk el az Osztrák Nagydíjon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!