Keményen dolgozott a Mercedes azon, hogy megértse belgiumi problémáit - F1VILÁG.HU

Keményen dolgozott a Mercedes azon, hogy megértse belgiumi problémáit

Rendkívül keményen dolgozott az elmúlt néhány napban a Mercedes Forma-1-es csapata azon, hogy megértse és megoldja azokat a problémákat, melyekkel a múlt hétvégi Belga Nagydíjon szembesült.

A német istállónak nem volt sok ideje reflektálni, hiszen ezen a hétvégén már Hollandiában vendégeskedik a száguldó cirkusz mezőnye. Toto Wolff ugyanakkor azt mondta, rengeteg munkát fektettek abba, hogy megértsék spái problémáikat, és különösen azt a teljesítményingadozást, amit a versenyhétvége során tapasztaltak.

„A belgiumi egy kihívást jelentő hétvége volt számunkra, de ezek a hétvégék azok, amik igazán feltüzelnek bennünket, és arra késztetnek, hogy mélyebbre ássunk” – mondta magabiztosan Wolff. „Elég komoly szélsőségeken mentünk keresztül a hétvégén, ott volt ugyanis a tempókülönbség szombat és vasárnap között, aztán a nehéz első kör Lewis számára, majd George harca a dobogóért a hajrában.”

„Keményen dolgoztunk azon, hogy megértsük a spái küszködésünket, és szerencsére nem is kell sokat várnunk ahhoz, hogy felhasználjuk és maximalizáljuk a tanultakat.”

Mivel az én azon szakaszában járunk már, amikor az F1 csapatai gőzerővel dolgoznak jövő évi autóikon is, a Mercedesnek is nehéz döntéseket kell meghoznia. Wolff szerint fontos, hogy ne álljanak le a tanulással. 

„Aminek jelentősége lesz a szezon hátralévő részében, hogy milyen gyorsan és hatékonyan tudunk tovább tanulni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk idén és jövőre.”

A Mercedes-főnök azt mondja, kíváncsian várják már, milyen teljesítményre lesznek képesek az előttünk álló zandvoorti versenyhétvégén.

„A Holland Nagydíj következik most a sorban, tavaly igazi bulihangulattal találkoztunk itt. Érdekes és old-school pálya a döntött kanyarokkal, óriási karaktere van. Szóval izgatottan térünk vissza oda, és szállunk szembe a pálya kihívásaival az idei autónkkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!