Keményen rászállt Vettelre az olasz sajtó

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Úgy tűnik, elveszítette az olasz sajtó bizalmát a múlt hétvégi Brit Nagydíjon ismét hibázó Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok szerződése 2020-ig szól a Ferrarinál, miközben az olasz újságok azt harsogják, a patinás istállónak új vezére van Charles Leclerc személyében.

Miközben Leclerc a 3. helyről rajtolva a 3. helyen ért célba Silverstone-ban, Sebastian Vettel már az időmérő edzésen is gyengén szerepelt: a német csak a 6. rajthelyet csípte el, a futamon pedig balesetet okozott, hátulról nekiütközött Max Verstappen autójának, és pont nélkül zárt.

„A Ferrarinak új vezére van” – írja cikkében az Olaszországban véleményvezérnek számító La Gazzetta dello Sport című sportlap. „Leclerc harcias és energikus, és belopta magát a Ferrari-rajongók szívébe.”

A lap hozzáteszi, Vettel „ismét katasztrofális” teljesítményt nyújtott: „Vettel megmutatta, hogy nem az a versenyző, akit a Ferrari akar. Teljesen világos, hogy valami nem működik már.”

Egy másik neves sportlap, a Corriere della Sera azt írja: „Vettel ismét elveszítette a fejét, miközben a fiatal Leclerc egyre csak növeli presztízsét.”

A La Repubblica futamösszefoglalójában hozzáteszi: „Vettel már hosszú ideje nem úgy versenyez, mint egy négyszeres világbajnok, miközben a kisherceg Leclerc a nap versenyzője volt.”

A La Stampe című lap pedig jelenti: „Maranello, baj van! Mintha egy idősebb bátyó lenne, Binotto védi Vettelt, de úgy tűnik, a versenyző krízise végtelen.”

Vettel jelenleg 123 ponttal a bajnoki tabella 4. helyét foglalja el, 3 ponttal szerzett csak többet csapattársánál, Leclercnél.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS