Kérdezz-felelek Felipe Massával - F1VILÁG.HU

Kérdezz-felelek Felipe Massával

HIRDETÉS

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa magabiztosan várja a szezon hátralévő négy versenyét, mert úgy érzi, ennél jobban már nem is készülhetett volna fel a végjátékra, mikor mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a bajnoki címet.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa magabiztosan várja a szezon hátralévő négy versenyét, mert úgy érzi, ennél jobban már nem is készülhetett volna fel a végjátékra, mikor mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a bajnoki címet.

Sikerült javítani az oly sok problémát okozó gumiproblémákon?

Felipe Massa: “Igen, sokat segített az, hogy mind száraz, mind vizes pályán tesztelhettünk ezen a héten. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy az autó tapadása sokat javult, ami mindenképpen fontos, hiszen olyan helyszínek következnek a versenynaptárban, ahol jó esély van az esőre. Természetesen jobban szeretném, ha száraz pályán kerülne megrendezésre a Szingapúri Nagydíj, azonban úgy gondolom, hogy esőben is jól fogunk teljesíteni.”

“Nem értek egyet azokkal, akik szerint autóink nem voltak versenyképesek az elmúlt futamokon. Az eddigi problémák a különböző tényezők és szituációk kombinációjának eredménye volt. Véleményem szerint az esőtől sem kell tartanunk, mert vizes pályán is jól fogunk tudni teljesíteni. Szükségünk volt az esőre a teszten, hogy minden eddig felmerült problémára megoldást találhassunk.”

Hogyan ment a tesztelés a szimulátorban?

Felipe Massa: “Minden rendben ment, vezettem “sötétben”, már jó ideje gyakorlom. Az új ring Valencia és Monaco keveréke: egy kicsit lassabb, mint Valencia, de egy kicsit nagyobb, és szebb, mint Monaco. Egy olyan pálya, ahol rengeteg munka vár ránk, mert még soha nem jártunk a helyszínen. Éjszaka fogunk versenyezni, ami szintén új mindannyiunk számára. Jó esély van arra, hogy esni fog az eső, szóval nem lesz egyszerű. Azonban az eddigi tapasztalataim alapján jónak tűnik a pálya, bízom benne, hogy élőben is ez lesz a véleményem.”

Jövő hétfőn tárgyalják Hamilton ügyét a bíróságon. Szoktál erre gondolni?

Felipe Massa: “Abszolút, folyamatosan ez jár a fejemben, azonban nem rajtunk múlik a dolog: fontos számunkra, hogy ne változzon az állás, és az legyen a valós eredmény, ami jelenleg is fennáll.”

Egy ponttal vagy lemaradva Hamilton mögött, miközben már csak négy futam van hátra az idei bajnokságban. Mit gondolsz, meg tudod csinálni?

Felipe Massa: “Bízom benne. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobbak, leggyorsabbak, és legversenyképesebbek legyünk, jól válasszuk meg a stratégiánkat, illetve ami talán a legfontosabb, hogy megbízhatóak legyünk.”

Hirdetés

Raikkönenről sem szabad megfeledkezni, aki segíthet neked. Számítasz a támogatására?

Felipe Massa: “A csapat segítségére számítok, a legfontosabb az, hogy mindenki segítsen a csapaton belül.”

Kimit is beleértve?

Felipe Massa: “Mikor megnyerte a bajnoki címet a tavalyi évben, én is győztem, mindent beleadtam a siker elérése érdekében.”

Mennyit komolyodtál az elmúlt években?

Felipe Massa: “Úgy gondolom, hogy mind versenyzőként, mind magánemberként nagyon sokat fejlődtem. A tavalyi évben nem voltam annyira egyenletes, és most úgy érzem, jobb irányba haladok. Több a tapasztalatom, és sokkal hatékonyabban tudok együtt dolgozni a csapattal. Szóval úgy érzem, készen állok a szezon utolsó négy versenyére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!