Friss hírek

Kérdezz-felelek Felipe Massával

A Ferrari brazil versenyzője pénteken fejezte be csapata négynapos tesztprogramját Monzában, ahol a mezőny összes résztvevője keményen készült a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjra.

A Ferrari brazil versenyzője pénteken fejezte be csapata négynapos tesztprogramját Monzában, ahol a mezőny összes résztvevője keményen készült a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjra.

Massa, aki a tavalyi évben első győzelmét követően érkezett meg a Ferrari hazájába, most egyike azon négy versenyzőnek, akik harcban állnak a bajnoki címért az idei esztendőben.

Miközben már csak öt futam van hátra az idei évből, és a rivális McLaren fantasztikusan szerepelt az e heti teszteknek helyet adó Monzában, Massa nem aggódik, mert úgy gondolja, a Ferrari is felkészült a hajrára. A brazil pilóta az Autosportnak nyilatkozott a tesztek után.

Hirdetés
 

Hogy ment a négynapos monzai teszt?

Felipe Massa: “Négy nap? Nos, az enyhén túlzás, ugyanis rengeteget esett az eső. Azonban mindezt figyelembe véve, produktív napot teljesítettünk pénteken. Egész délután a gumikon és az aerodinamikán dolgoztunk. Úgy gondolom, hogy sikerült előrelépést elérnünk.”

Mi a véleményed a McLarenről az e heti tesztprogram után?

Felipe Massa: “Nagyon erősek ezen a pályán, azonban mi is sokat fejlődtünk, így nincs miért aggódnom. Úgy érzem, mi is erősek leszünk Olaszországban.”

Raikkönen előtt állsz a pontversenyben, így érkezel meg Monzába. Milyen érzések kavarognak benned?

Felipe Massa: “Mindössze csak egy pont a kettőnk közötti különbség. Nagyon szoros az idei bajnokság, négy versenyző pályázik a bajnoki címre, és ahhoz, hogy te legyél a befutó, sokkal versenyképesebbnek kell lenned a többieknél. A lehető legtöbb pontot kell begyűjteni minden egyes versenyen, és egyenletes teljesítményt kell nyújtani a szezon hátralévő részében. Viszont úgy érzem, jó helyen állok.”

A legutóbbi győzelmed segíthet…

Felipe Massa: “A jó eredmények fontosak, nem csak a csapat számára, hanem magam miatt is, hiszen ez önbizalmat ad, így azt mondhatom, magabiztosan várom a jövő hétvégén megrendezésre kerülő futamot.”

Mesélj egy kicsit, milyen munkálatokat végeztél el a Ferrari számára a teszteken?

Felipe Massa: “Az autó egyenletes. Több aerodinamikai megoldást kipróbáltam, de nagyon nehéz összehasonlítani teljesítményünket a McLarenével. Majd a versenyhétvégén tudjuk meg, mennyire gyorsak valójában, ugyanis fogalmunk nincs arról, mennyi üzemanyaggal köröztek. Azonban azt tudjuk, hogy a McLaren a hosszú etapok végén futotta meg a leggyorsabb köröket, miközben mi a nehezebb autóval értük el legjobb eredményeinket. Érdekes lesz majd látni, hogy ez mit fog eredményezni a versenyen.”

Hogyan muzsikálnak a Bridgestone abroncsok Olaszországban? És a fékek?

Felipe Massa: “Mindkettő jó és egyenletes. A jövő héten döntünk arról, mely keverékekkel indulunk a versenyen. A fékekkel sem volt probléma, aminek nagyon örülök.”

Fantasztikus az idei évad. Idegesebb vagy, mint a tavalyi évben, mikor Monzába tartott a mezőny?

Felipe Massa: “Úgy gondolom, hogy a tavalyi évben jóval kisebb volt rajtam a nyomás, jóllehet akkor is harcban voltam a bajnoki címért, nem az egyéniért, hanem a konstruktőriért, így mindent megtettem annak érdekében, hogy segítsem a csapatot. Idén viszont az egyéni- és a konstruktőri címért is harcban állunk, így hatalmas a nyomás rajtunk. Viszont ez teljesen mindegy, mert így is sikerült versenyeket nyernem. A legjobb tudásod szerint kell vezetned. A végső eredmény számít, a köztes időszak senkit nem érdekel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!