Kérdezz-felelek Fernando Alonsóval

A Brit Nagydíjat követően Fernando Alonso a Ferrari motorhome-jában nézte végig a 2010. évi futball világbajnokság döntőjét, melyen hazája, Spanyolország válogatottja is játszott és diadalmaskodott a hosszabbításban Hollandia ellen.


A Brit Nagydíjat követően Fernando Alonso a Ferrari motorhome-jában nézte végig a 2010. évi futball világbajnokság döntőjét, melyen hazája, Spanyolország válogatottja is játszott és diadalmaskodott a hosszabbításban Hollandia ellen.

Másnap Olaszországba vette az irányt a világbajnok, ahol a Ferrari főhadiszállásán, Maranellóban sor került ferraris pályafutása második video-chat élményére.

Az olasz csapat ezzel is bizonyítja, hogy komolyan veszi az év elején kitűzött célját, miszerint minél jobb kapcsolatot próbál kialakítani a szurkolótáborával és minél közelebb kívánja engedni őket a Scuderia világába.

A spanyol versenyző készségesen válaszolt minden kérdésre, felváltva használták az olasz és az angol nyelvet attól függően, melyik nyelven érkezett a kérdés. Néhány az elhangzott kérdésekből és válaszokból:

Mi a különbség a pilóták és a mérnökök közötti kapcsolatot tekintve a korábbi csapataidhoz képest?

„Azt gondolom, hogy a munkametódust tekintve nincs nagy különbség, minden csapat hasonlóan dolgozik. A Ferrarinál azonban minden szenvedéllyel történik, mindenki imádja a versenyzést és ez az, ami olyan különlegessé teszi a csapatot, mindenki egy célért dolgozik. Egy nagy család alakult ki a csapaton belül és emiatt olyan különleges a Scuderia egy versenyző számára.”

Úgy gondolod, hogy a teszttilalom nehezebbé teszi azt, hogy behozza a lemaradását az, aki éppen hátrányban van?

„Igen, egyértelműen. A teszttilalom nem éppen a legjobb, ha hátul vagy és csökkenteni akarod a lemaradásodat. Ugyanakkor úgy vélem, ez nem okoz gondot a Ferrarinak, mert szuper felszerelések állnak rendelkezésre Maranellóban. Természetesen szomorú ezt látni, de ilyen az élet. A csapatoknak együtt kell élni ezzel. Más területeken kell fejlődnünk, mint például a szimulátor és azt gondolom, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy a legjobbak legyünk a tesztelés nélkül is.”

——

Az interjú teljes terjedelmében a Paddock Magazin legújabb számában olvasható, amit az alábbi linkre kattintva minden kedves olvasónk szabadon letölthet.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései