Friss hírek

Kérdezz-felelek Kimi Raikkönennel

Annak ellenére, hogy bajnoki esélyesként várja a szezonzáró Brazil Nagydíjat, Kimi Raikkönen abszolút nyugodtan érkezett meg Sao Paulóba, ahol készségesen válaszolt a riporterek kérdésére. A finn úgy érzi, ha csekély is, de van esélye a vb-cím megszerzésére.

Annak ellenére, hogy bajnoki esélyesként várja a szezonzáró Brazil Nagydíjat, Kimi Raikkönen abszolút nyugodtan érkezett meg Sao Paulóba, ahol készségesen válaszolt a riporterek kérdésére. A finn úgy érzi, ha csekély is, de van esélye a vb-cím megszerzésére.

Óvatosan készülsz a hétvégére?

Kimi Raikkönen: Nem tudom. Nincs sok vesztenivalóm, ugyanúgy készülünk, mint egy másik hétvégére. Talán kell majd tennünk valamit a versenyen, de nem fogunk semmi butaságot csinálni, mert az valószínűleg nem működne. Azonban erre nehéz válaszolni a futam előtt. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok pénteken. Megpróbáljuk a lehető legjobb tervet kiagyalni a versenyre.”

Hirdetés
 

Ha megnyered a bajnokságot, nagy meglepetés lesz számodra?

Kimi Raikkönen: “Nem tudom. Voltak olyan időszakok, mikor nagyon távol voltunk, és voltak problémáink is, melyek miatt rengeteg pontot vesztettünk. Azonban sikerült felzárkóznunk. Egy viszont biztos, szerencsére lesz szükségünk vasárnap, hogy nyerjünk. Nem lesz meglepetés, ha nyerünk, de boldogok leszünk.”

Hogyan ünnepelted a születésnapod tegnap?

Kimi Raikkönen: “Semmi különös nem volt. Átlagos nap volt, elmentünk enni. Ennyi.”

Volt valami ajándék a csapattól?

Kimi Raikkönen: “Még nem láttam őket, más hotelben lakom. Talán kapok valamit, talán nem. Minél idősebb az ember, annál inkább nem érzi ezt fontosnak.”

Felipe Massa hosszabbított a Ferrarival. Mi volt erre a reakciód, miként látod a jövőd a csapatnál?

Kimi Raikkönen: “Nem igen foglalkoztam ezzel a témával. Új szerződést kötött, és ez nem gond nekem. Nekem is szerződésem van a következő két évre a csapattal, elégedett vagyok ezzel, és csak azután döntök arról, hogyan tovább. Versenyezni akarok-e, avagy sem. Nem aggódom a jövőm miatt.”

Hogyan értékeled az idei éved?

Kimi Raikkönen: “Elégedett vagyok az idei évemmel. Mikor az ember egy új csapathoz érkezik, néha nem egyszerű a helyzete, hiszen aki már évek óta a csapat tagja, mindent tud pontosan, nem kell tanulnia. Éppen ezért elégedett vagyok, de jobb idényünk is lehetett volna. Azonban véleményem szerint a megbízhatósági problémák miatt voltunk hátrányban. Ezek a problémák minket hátráltattak a leginkább az idei évben. Mindazonáltal elégedett vagyok a csapattal, a körülöttem dolgozókkal jól kijövök, remek emberek. Számomra pedig ez a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy a következő idény könnyebb lesz számomra, és a csapat is erősebb lesz.”

Milyen a kapcsolatot Felipével? Mit gondolsz, segíteni fog neked a hétvégén?

Kimi Raikkönen: “Úgy gondolom, jól kijövünk egymással. Mindig hajtjuk egymást. Ez természetes a csapattársak között. Sportszerűen küzdünk egymás ellen, és őszinték vagyunk egymáshoz. Fogalmam nincs, mi fog történni a hétvégi versenyen, számos dologtól függ, de ami a legfontosabb, hogy a csapat mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az első két helyen végezzünk.”

Ez az első éved a Ferrarinál, és említetted a megbízhatósági problémákat. Azonban pályafutásod során most van a legnagyobb esélyed arra, hogy megnyerd a bajnokságot. Milyen érzés ez?

Kimi Raikkönen: “Ahogy azt mondtam, voltak problémáink, de ez a versenyzés része. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik, hogy a minimálisra szorítsa a technikai meghibásodásokat. Senki nem szívesen lát ilyen dolgokat, de sajnos ez a versenyzés része. Mi megtaláltuk a problémák forrását, kijavítottuk, így többet nem lesz gond. Mindig tanul az ember a hibákból, és mi is tanultunk. Még harcban vagyunk a bajnoki címért, bár természetesen nem vagyunk olyan jó helyen, mint ahol a problémák nélkül lehettünk volna, de bízunk a legjobbakban. Azonban bármi is lesz az eredmény, remek első évet zártam a csapatnál.”

Ha Fernando Alonso az év végén elhagyja a McLarent, könnyebb lesz a következő idény?

Kimi Raikkönen: “Nem hiszem, hogy ez bármin is változtatna a jövő évre nézve. Senki sem tudja, talán csak ő maga. Azonban nem igazán érdekel ez a dolog, mert ez semmin nem változtat számomra. Nekem teljesen mindegy, hogy megy, vagy marad. Szerintem mindig is nehéz lesz a bajnokság, minden évben vannak jó versenyzők erős csapatokban. Mások talán jobb autót építenek jövőre, soha nem lehet tudni.”

“A következő szezon teljesen más lesz a kipörgésgátló, és a vezetést segítő elektronikák nélkül, így szerintem remek küzdelemre számíthatunk. Már csak be kell fejeznünk az idei évet, és megkezdhetjük a munkát a 2008-as szezonra, ahol ismét bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!