Kérdezz-felelek Kimi Raikkönennel - F1VILÁG.HU

Kérdezz-felelek Kimi Raikkönennel

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen a mai napon megrendezett tesztprogram ebédszünetében válaszolt az Autosport kérdéseire.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen a mai napon megrendezett tesztprogram ebédszünetében válaszolt az Autosport kérdéseire.

Hosszú idő után a tegnapi napon ismét felbőgtek a V8-as Forma-1-es motorok Monzában, ahol a mezőny összes csapata megkezdte a tesztelést, hogy minél jobban felkészülhessen a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjra.

Raikkönent a mai teszt ebédszünetében kapta el az Autosport magazin egyik riportere.

Milyen emlékeid vannak Monzáról?

Kimi Raikkönen: “Szeretek itt versenyezni. Mindig is versenyképes voltam az olasz pályán, de még soha nem tudtam nyerni, így bízom benne, hogy idén harcba szállhatok a győzelemért.”

Ez lesz az első Olasz Nagydíjad a Ferrari versenyzőjeként. Érzel valami különbséget?

Kimi Raikkönen: “Úgy gondolom, hogy maga a vezetés ugyanolyan lesz, természetesen sokkal több rajongóra számítok. Az emberek sokat várnak tőlünk, és mi mindent megteszünk, hogy ne csalódjanak. Mindent beleadunk, hogy megnyerjük a futamot. Azonban nem hiszem, hogy maga a verseny más lesz, mint a többi.”

Az elmúlt héten megrendezett Török Nagydíjon kulcsfontosságú volt az időmérő edzés. Ez lesz a helyzet Monzában is?

Kimi Raikkönen: “Úgy gondolom, minden versenyen nagyobb esélyed van a győzelemre, ha az élről vághatsz neki a megmérettetésnek. Bízom benne, hogy minden rendben lesz a kvalifikáción, mert azzal sokat segítenék magamon.”

Hogy megy eddig a teszt?

Hirdetés

Kimi Raikkönen: “Nehéz erre mit mondani, még nem dolgoztunk eleget a beállításokon. Remélem délután erre is sor kerülhet. Jól érzem magam az autóban, természetesen számos probléma van, amit meg kell oldanunk, de nem aggódom.”

A McLaren gyorsnak tűnik Monzában. Aggódsz emiatt?

Kimi Raikkönen: “Nem igazán. Nem látok semmi okot arra, hogy aggódjak a teszten, hiszen nem tudhatod, hogy ellenfeleid milyen beállításokkal, és mennyi üzemanyaggal köröznek. Azonban erősek lesznek, és biztos vagyok benne, hogy kemény lesz a küzdelem a jövő hétvégi versenyen.”

Arra számítasz, hogy a két élcsapat ismét nagyon közel lesz egymáshoz?

Kimi Raikkönen: “Úgy gondolom. Ha csak az elmúlt versenyeket vesszük alapul, nem hiszem, hogy változna a helyzet.”

Monza egy gyors pálya. Előnyt jelenthet ez a Ferrarinak?

Kimi Raikkönen: “Vannak jobb helyek is, mint ez. Ez egyike azon pályáknak, amelyek nem átlagosak számunkra. Azonban úgy gondolom, jó a csomagunk, de majd meglátjuk, mire leszünk képesek élesben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!