Kérdezz-felelek Lewis Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Kérdezz-felelek Lewis Hamiltonnal

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton már gőzerővel készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjra, amelynek egy vadonatúj utcai pálya ad majd otthont Valenciában.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton már gőzerővel készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjra, amelynek egy vadonatúj utcai pálya ad majd otthont Valenciában.

A háromhetes nyári szünetben volt-e alkalmad arra, hogy átgondold a bajnokság, és riválisaid helyzetét?

Lewis Hamilton: “Őszintén szólva már eddig is sok időt fordítottam arra a versenyek között, hogy kiértékeljem az adatokat. A nyári szünet most lehetőséget biztosított számomra, hogy egy kicsit félretegyem ezeket a dolgokat, és csakis arra koncentráljak, hogy feltöltődjek.”

“Ha visszatekintünk az idei évre, akkor világosan láthatjuk, hogy eddig teljesen más, mint a tavalyi, hiszen a 2007-es bajnokság nagyon intenzív volt, és az egyenletesség hihetetlenül fontos volt.”

“Idén viszont sokkal hullámzóbb a csapatok és versenyzők teljesítménye, amit az is bizonyít, hogy az, aki az elmúlt versenyeken győzött, korábban biztosan elbukott néhány futamot. Ezért is olyan fontos egy jó eredmény elérése, és ahogy közeledünk a bajnokság vége felé, úgy kap egyre nagyobb szerepet az egyenletesség.”

Miként készülsz a jövő hétvégén megrendezésre kerülő valenciai futamra?

Lewis Hamilton: “A Vodafone McLaren Mercedes a városban mutatta be tavalyi versenyautóját, és teszteltem már a Ricardo Tormo pályán, így nem ismeretlen számomra a város.”

“Egyébként pedig nem készülök másképpen egy új helyszínre. Mindenki azonos szintről indul, így ugyanúgy készülök, mint egy másik versenyre. Természetesen a McLaren Technology Centerben komolyan felkészültünk a hétvégi megmérettetésre, azonban a legnagyobb hangsúlyt az időmérő előtti három szabadedzésre fektetjük.”

“Nagyon keményen fogok dolgozni a mérnökeimmel, hogy a lehető legjobban kezdhessük meg a hétvégét, és a három nap alatt folyamatosan tudjunk fejlődni. Szeretek új pályákra látogatni, így már alig várom, hogy péntek reggel autóba ülhessek. Fantasztikus pályának tűnik.”

Mit várhatunk tőled a szezon hátralévő részében?

Hirdetés

Lewis Hamilton: “Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni. A Magyar Nagydíj is bebizonyította, hogy milyen kiszámíthatatlan lehet a Forma-1, és ez is az egyik oka annak, hogy ennyire elbűvölő ez a sport.”

“Továbbra is jó helyen állok, és minden esélyem megvan arra, hogy megszerezzem a bajnoki címet az idei évben. Hiszünk magunkban, és bár tudjuk, hogy ellenfeleink is nagyon erősek lesznek, nem aggódunk túlságosan, mert keményen folyik az autó fejlesztése, és úgy érezzük, versenyképesek leszünk a hétvégén. A legfontosabb viszont az, hogy folyamatosan pontokat szerezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!