Bahreini Nagydíj

Kérdezz-felelek Lewis Hamiltonnal

Kérdezz-felelek Lewis Hamiltonnal

Lewis Hamilton már nem foglalkozik az FIA ítéletével, és csakis az előtte álló versenyekre koncentrál, ahol mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a vb-címet. A McLaren brit pilótája az F1 hivatalos weboldalának nyilatkozott.

Lewis Hamilton már nem foglalkozik az FIA ítéletével, és csakis az előtte álló versenyekre koncentrál, ahol mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a vb-címet. A McLaren brit pilótája az F1 hivatalos weboldalának nyilatkozott.

Lewis, egy olyan versenyzőnek, aki úton van a bajnoki cím felé, nyilvánvalóan nehéz lehet lenyelni a Monzában történteket. Idei legrosszabb időmérődet teljesítetted, és csak két bajnoki pontot szereztél…

Lewis Hamilton: “Természetesen nem ilyen eredményben reménykedtem, mikor a hétvégére készültem, de a Forma-1 egyik varázsa az, hogy kiszámíthatatlan. Ahogy azt már a verseny után is mondtam, megkönnyebbültem, hogy néhány pontot szereztem. Mindazonáltal nagyon élveztem a futamot.”

Legközelebbi riválisod, Felipe Massa is hasonló helyzetben volt. Meglepett, hogy a két élcsapat szenvedett?

Lewis Hamilton: “Véleményem szerint semmin nem szabad meglepődni a Forma-1-ben. Az összes többi csapat és versenyző profi, és mindannyian azért vannak itt, hogy versenyezzenek, illetve győzzenek, ha az lehetséges. Örülök Sebastian (Vettel) sikerének, fantasztikus munkát végzett. Fantasztikus érzés megszerezni az első győzelmedet, és sok szerencsét kívánok azoknak, akik el tudják érni ezt az álmot.”

Van-e valamilyen kihatása a monzai eredménynek a szingapúri felkészülésedre? A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa a legjobb időt futotta meg a múlt heti tesztek záró napján Jerezben, szóval úgy tűnik, versenyképes a csapat…

Lewis Hamilton: “A monzai eredmény semmit nem jelent a következő versenyre. Minden futam más, de mindegyikre ugyanúgy készülök. Már nagyon várom a versenyt, és biztos vagyok abban, hogy egy nagyon érdekes hétvége elé nézünk. Pedro eredményes tesztet teljesített, miközben én a McLaren Technology Centerben készültem a Szingapúri Nagydíjra.”

Még 40 pont megszerezhető – és még hat versenyzőnek van matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére. Mit gondolsz, ki a legnagyobb akadály közted és a bajnoki cím között?

Lewis Hamilton: “Nem gondolok a címre vagy a többi versenyzőre, csakis az jár a fejemben, hogy a lehető legjobb munkát végezzem minden egyes alkalomkor, mikor az autóba ülök. Tiszta sor, hogy még számos versenyző megszerezheti a végső győzelmet, így mindent meg kell tennem azért, hogy a lehető legjobb munkát végezzem.”

Voltak-e már belső megbeszélések azzal kapcsolatban, hogy Heikki (Kovalainen) beáll mögéd, ha arra szükség van?

Lewis Hamilton: “Nem, de egy csapatként versenyzünk, és mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük a konstruktőri bajnoki címet a McLaren Mercedesnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!