Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Kérdezz-felelek Lewis Hamiltonnal

A McLaren brit újonca, Lewis Hamilton a Mercedes-Benz által szervezett Stars & Cars szezonzáró ünnepségen beszélt idei évéről, és arról, miként készül a 2008-as bajnokságra, mikor mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megszerezze a bajnoki címet.

A McLaren brit újonca, Lewis Hamilton a Mercedes-Benz által szervezett Stars & Cars szezonzáró ünnepségen beszélt idei évéről, és arról, miként készül a 2008-as bajnokságra, mikor mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megszerezze a bajnoki címet.

Mi a véleményed a McLaren fellebbezéséről, melyet a BMW és Williams ellen nyújtott be még a Brazil Nagydíj után?

Lewis Hamilton: “Nem igazán foglalkoztat a dolog. Számomra vége van az idei évnek, ez van. Még azt sem tudom, mikor lesz a meghallgatás az ügyben.”

Szóval nem akarsz világbajnok lenni az idei évben?

Lewis Hamilton: “Egy nap világbajnok leszek. Idén nem nyertem meg a trófeát, éppen ezért minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy ez jövőre megvalósulhasson. Az utolsó, és az utolsó előtti versenyen nem végeztünk valami jó munkát, miközben a Ferrari szárnyalt.”

Akkor a fellebbezés ellen vagy?

Lewis Hamilton: “Ezt soha nem mondtam. Úgy gondolom, mikor az ember egy ilyen versenyképes sportban szerepel, vannak szabályok, melyekhez tartania kell magát. Ha valaki vét a szabályok ellen, akkor azzal hátrányba sodorja a többieket. Azonban megmondom őszintén, nem tudok részleteket a dologról, mert nem erre fókuszálok. Majd meglátjuk, mi fog történni, de furcsa lenne, ha így nyernék. Már most a következő idényre koncentrálok.”

Hogyan haladnak a 2008-as munkálatok?

Lewis Hamilton: “Már alig várom a jövő évet, a teszteket, és az új autót. Egy kicsit kikapcsoltam, és megpróbálom a lehető legtöbb időt eltölteni a családommal, a barátaimmal, most valahogy nem szeretek a versenyzésről beszélni. Hamarosan elkezdődnek a tesztek, így már javában tréningezünk. A csapat keményen dolgozik a jövő évi versenygépen, és én is már készülök a 2008-as bajnokságra. Azonban nem kell kapkodnom, hiszen legalább 20 hét hátra van még az új szezon kezdetéig.”

Mit tudsz az új autóról?

Lewis Hamilton: “Hmm, majd meglátjuk.”

Mikor tesztelsz legközelebb?

Lewis Hamilton: “Még nem döntöttem el. Mindig várom az első teszteket, és hogy vezethessem már az autót. Két tesztünk is lesz, egy háromnapos program Barcelonában, és egy szintén háromnapos tréning Jerezben, de még nem tudom, melyiken veszek részt. Valószínűleg a másodikon, mert van más elfoglaltságom.”

Milyen volt a csapaton belüli hangulat a Brazil Nagydíj után?

Lewis Hamilton: “A csapat még mindig fel van pörögve. Ha megnézed, a miénk volt a legjobb autó az idei évben. A legmegbízhatóbb autóval versenyezhettem, egyszer sem adta meg magát az idényben. Voltak néha vezetői hibák, és az utolsó versenyen egy kisebb megbotlás, de az autó így is célba ért. Úgy érzem, jó irányba haladunk. Az előző év borzalmas volt a csapat számára, így hatalmasat léptünk előre, és ezt a lendületet tartanunk kell. A csapat összes tagja és a vezetőség is magabiztosan várja a következő évadot.”

Az elmúlt évben gondoltad volna, hogy ilyen csodálatos idényt zársz?

Lewis Hamilton: “Ha tizenkét hónappal ezelőtt azt mondja valaki, hogy a második leszek a Forma-1-es világbajnokságban, és a McLaren Mercedes színeiben versenyezhetek, kinevetem. Úgy gondolom, mindannyian meglepődtünk egy kicsit, még én is. Egy álmom vált valóra, hihetetlen érzés. Nem is lehet hozzászokni ehhez. Még mindig nem hiszem el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!