Kérdezz-felelek Michael Schumacherrel - F1VILÁG.HU

Kérdezz-felelek Michael Schumacherrel

HIRDETÉS

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher egy külföldi lapnak őszintén beszélt jó barátjáról, a Forma-1 legújabb üdvöskéjéről, Sebastian Vettelről, magánéletéről, és hobbijáról.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher egy külföldi lapnak őszintén beszélt jó barátjáról, a Forma-1 legújabb üdvöskéjéről, Sebastian Vettelről, magánéletéről, és hobbijáról.

Mit gondolsz, Vettel jobb versenyző, mint Te voltál ilyen korodban?

Michael Schumacher:“Nem hiszem, hogy ezt könnyű lenne eldönteni. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani a 20 évvel ezelőtti érát a maival.”

Rengetegen vonnak párhuzamot köztetek…

Michael Schumacher: “Hagyjuk már szegény srácot. Én is nagyon utáltam, mikor minduntalan más versenyzőkhöz hasonlítgattak, és nem szeretném, ha ő is ilyen helyzetbe kerülne. Saját erejéből is képes lesz naggyá válni, efelől semmi kétségem.”

Két év után ismét megnőtt a Forma-1 iránti érdeklődés Németországban, mert Vettel személyében egy újabb német nemzetiségű versenyző nyert futamot, egy olyasvalaki, aki az utódod lehet…

Michael Schumacher: “Megértem azokat az embereket, akik így gondolkodnak. A németeknek kell egy olyan sztár, mint Sebastian, akiért szoríthatnak, és rajonghatnak.”

El tudod képzelni, milyen érzések kavarognak most Vettel fejében, hogy már zsebében van első futamgyőzelme?

Michael Schumacher: “Igen, el tudom képzelni, hiszen soha nem felejted el az első győzelmedet.”

Vettel saját, profi menedzser nélkül kívánja folytatni pályafutását. Hol látsz ebben veszélyt?

Hirdetés

Michael Schumacher: “Számos út vezet Rómába. Meg kell találnia, melyik út teszik, és melyik nem tetszik neki. Sebastian nem buta, azonban egy versenyzőnek szüksége van egy olyan emberre, aki figyel rá és megóvja a nehéz helyzetekben, illetve minden pillanatban el tudja látni hasznos tanácsokkal.”

Sebastian naggyá válhat, mikor…

Michael Schumacher: “…mikor egy olyan autóba kerül, amellyel harcba szállhat a bajnoki címért. Nem akarom bántani jelenlegi csapatát, azonban a Toro Rosso jelen pillanatban nem egy világbajnok istálló. Jövőre a Red Bullnál folytatja, és talán felérhet a csúcsra. Azonban vannak olyan időszakok, mikor el kell döntened, hogy mi a célod.”

Beszéljünk kicsit rólad. Ki tudsz-e már úgy menni az utcára, mint karriered elején?

Michael Schumacher: “Normalizálódott a helyzet. Svájci otthonomban nem kapok olyan nagy figyelmet, azonban mikor nagyobb városokba megyek, az nem egyszerű.”

Mikor volt a legutóbbi olyan eset, hogy találkoztál valakivel, aki nem ismert meg?

Michael Schumacher: “Ez nem történik meg gyakran. Azonban néha utazok távoli országokba, ahol az embereknek fogalmuk nincs arról, hogy ki vagyok.”

Mennyire fontos számodra a győzelem?

Michael Schumacher: “Nagyon fontos. Mikor a srácokkal futballozunk, akkor is a győzelemre hajtok.”

És mi van a motorversenyzéssel?

Michael Schumacher: “Tudom, hogy ott nem nyerhetek (nevet). Kivéve, ha hobbi versenyeken indulok. Azonban néha úgy érzem, kinőttem a hobbi kategóriát, és nem mindig élvezetes az élen vezetni, kihívás nélkül.”

Mit szól ehhez a veszélyes hobbihoz a családod?

Michael Schumacher: “Természetesen Corina nem lepődött meg, mikor elkezdtem, egészen addig, amíg egyszer meg nem nézett. Azonban ő mindig is ismerte ezt az őrült Michaelt…”

Ő egy Harley-t vezet, nem?

Michael Schumacher: “Igen, a feleségem is kísérletező típus. Ejtőernyőzni, motorozni, és gokartozni is eljár velem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!