Kérdezz-felelek Michael Schumacherrel - F1VILÁG.HU

Kérdezz-felelek Michael Schumacherrel

HIRDETÉS

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher már Brazíliában van, ahol vasárnap részt vesz egykori csapattársa, Felipe Massa gokartversenyén, melyet a tavalyi évben megnyert.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher már Brazíliában van, ahol vasárnap részt vesz egykori csapattársa, Felipe Massa gokartversenyén, melyet a tavalyi évben megnyert.

A Ferrari egykori versenyzője az újságírók kérdéseire is válaszolt az esemény pénteki sajtótájékoztatóján.

Felipe azt mondta, hogy úgy tekint Önre, mint a saját bátyjára. Ez egy valóban igaz kapcsolat Önök között?

Michael Schumacher: “Igen, hosszú ideje együtt dolgozunk, és emiatt nagyon közeli barátok lettünk. Azonban úgy gondolom, hogy ez nyilvánvaló.”

Miként látta az idősebbik testvér Felipe idei szezonját?

Michael Schumacher: “Soha nem volt kétség a képességei felől. Nem volt szerencsés 2007-ben, 2008-ban viszont jobb pozícióba volt ahhoz, hogy megmutassa valós képességeit. Bízom abban, hogy egy ütőképes autót tudunk biztosítani számára a következő idényben.”

Mit gondol, mennyire lesz nehéz a következő idény az új szabályokkal?

Michael Schumacher: “Egy teljesen nyitott bajnokságot láthatunk. Az élcsapatok továbbra is élcsapatok maradnak, azonban közülük egyesek előnyben lehetnek. Egyelőre ez mindenki számára nyitott kérdés.”

Mindenki a nulláról fogja kezdeni?

Michael Schumacher: “Nem mindenki, azonban ahogy azt már mondtam, az élcsapatok továbbra is élcsapatok maradnak, azonban lesz négy olyan csapat, amely közelebb kerülhet egymáshoz, mint a tavalyi évben, és nem lehet tudni, mi fog történni a télen. Gondolok itt arra, hogy láthatunk még meglepetéseket.”

Hirdetés

Luca Di Montezemolo (a Ferrari elnöke) elmondta, hogy összetörte a televízióját, miközben nézte a Brazil Nagydíj befutóját. Önben milyen érzések kavarogtak, miközben nézte a futamot?

Michael Schumacher: “Nem az én televízióm volt, így nem tudtam összetörni. Nagyon izgatott voltam, mikor megtörtént, de tudtam, hogy van erre esély, ugyanis tisztában voltam azzal, hogy (Timo) Glock slick gumikon van, és sajnos az utolsó 30 másodpercben megtörtént az, amitől tartottunk. Mindnyájunk számára nagyon kemény volt, különösen Felipének, de tisztán látszott, hogy elég erősek voltunk ahhoz, hogy egy olyan autót biztosítsunk számára, amivel bizonyíthat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!