Két csapat akadályozhatja meg az F1-es időmérő futamokat

Sergio Perez, Racing Point RP20 beauty
Fotó: Racing Point
Sajtóértesülések szerint nemcsak a Mercedes, hanem a német gyártóval szoros partnerségben álló Racing Point csapata sem biztos, hogy támogatja azt a javaslatot, miszerint az idei duplaversenyes helyszíneken a második futamok rajtsorrendjéről fordított rajtrácsos sprintversenyek döntsenek.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Forma-1 csapatai a héten egyeztetéseket folytattak arról, hogy azokon a helyszíneken, ahol a tervek szerint két versenyt tartanak meg idén (Ausztria, Nagy-Britannia, és esetleg Bahrein), a második futamok rajtsorrendjéről rövid sprintfutamok döntsenek a szokásos kvalifikációk helyett.

Ezen sprintfutamok rajtrácsát a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozná meg.

A Forma-1 vezetőségének javaslatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a csapatok többsége is támogatja, ám már hétvégén hallani lehetett arról, hogy a Mercedes ellenzi az ötletet – egész egyszerűen azért, mert a papírforma szerint favoritként várja a bajnokságot, és nem szeretne versenyhátrányba kerülni.

Most viszont olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint a Racing Point is akadályt gördíthet a megvalósítás útjába: a RaceFans értesülései szerint a silverstone-i központú alakulat még nem döntötte el, hogy támogatja-e a javaslatot.

Mivel a Racing Point a V6-os erőforrás mellett idén is számos alkatrészt vásárol a Mercedestől, könnyen lehet, hogy a csapat döntése mögött politikai okok állnak majd.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn egyébként korábban elárulta, tavaly szintén két csapat vétója miatt nem valósult meg hasonló elképzelés.

Úgy tudni, a Mercedes és a Racing Point megfontolja a fordított rajtrácsos sprintfutamokról szóló ötletet. A csapatok a héten szavaznak majd a kérdésben.

Az F1 vezetősége várhatóan a hét elején – lehet, hogy már hétfőn – jelenti be a 2020-as versenynaptár európai szakaszát: a világbajnokság július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol majd.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései