Két DRS-zóna lesz a Francia Nagydíjon

Fotó: Grand Prix de France
Le Castellet, Paul Ricard,

Két DRS-zónát használhatnak majd a Forma-1-es versenyzők a hétvégi Francia Nagydíj helyszínén, Le Castellet-ben.

Habár a Paul Ricard versenypálya hosszú egyenesei számos opciót kínáltak a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), a testület végül úgy döntött, az egyik előzési zóna a célegyenesben lesz majd, a másik pedig a hátsó egyenes első szakaszán.

A második DRS-zóna mérési pontja 75 méterrel a 7-es kanyar előtt lesz majd, maga a zóna pedig 170 méterrel a kanyar után kezdődik.

A célegyenesben található DRS-zóna mérési pontja a 14-es kanyarban található, ez a pálya utolsó előtti kanyarja, az aktiválási pontot pedig 115 méterrel a 15-ös kanyar után helyezték el.

Az FIA egyébként alaposan figyelemmel kíséri majd az adatokat a DRS-zónákkal kapcsolatban, és ha szükségesnek ítéli, változtat azok hosszán. Ha pedig még ez sem lesz elég hatásos, akár egy harmadik DRS-zónát is beiktat a hátsó egyenest követő sikán után.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!