Két dudás egy csárdában a McLarennél, ez olykor hibákhoz vezet - F1VILÁG.HU

Két dudás egy csárdában a McLarennél, ez olykor hibákhoz vezet

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella szerint elkerülhetetlen az, hogy két versenyképes pilóta esetén előfordulnak hibák csapaton belül — ami viszont nagyon fontos, hogy minden támogatást megadjanak versenyzőiknek.

A wokingi istálló idén két ifjú titánnal vett részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben, és bár az idény nehezen indult, a bajnokság második felében remek eredményeket tudott elérni a csapat. Lando Norris összesen 7, Oscar Piastri pedig 2 alkalommal állt dobogón, az ausztrál versenyző ráadásul a katari sprintfutamon egy győzelmet is bezsebelt.

Előfordultak viszont hibák is, a McLaren csapatfőnöke szerint pedig ebben szerepet játszik az is, hogy a két versenyző kőkeményen hajtja egymást. Andrea Stella ugyanakkor azt mondja, a két ifjú versenyző a folyamatos fejlődés érdekében egymásra is nagyon oda kell, hogy figyeljen.

„Két gyors versenyzőnk van, és mindketten törekszenek arra, hogy javítsanak a teljesítményükön. A szabadedzéseken láthatjuk, hogyha nem tűnünk olyan versenyképesnek a köridők terén, de összerakjuk a két versenyzőnk legjobb szektoridőit, akkor valójában erősek vagyunk” — magyarázta a szakember. „Abu Dhabiban például Oscar esetében volt pár olyan része a pályának, melyeken még dolgoznia kellett, és ugyanez volt igaz Landóra is a pálya egy bizonyos részén. Dolgozniuk kellett ezeken, alkalmazkodniuk kellett egymás adatai alapján.”

„Mivel versenyképes csapattársad van, meg tudod nézni, hogyan tudnál gyorsabb lenni bizonyos részeken, és pontosan ez történt. Nekünk pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy támogatjuk a versenyzőinket, hogy ki tudják hozni az autóból a benne rejlő potenciált. Ez folyamatos fejlődés révén lehetséges, úgy, hogy minden információt felhasználsz, beleértve azt is, hogy figyelsz a tendenciákra az időmérőkön.”

„Hogy mi történik akkor, amikor hibát vétünk? Milyen körülmények közepette tettük ezt? Van valami, amiben fejlődni tudunk az emberi oldalon? Egyértelműen tudjuk, hogy amikor van egy erős csapattársad, akkor ez a tényező egyre elterjedtebbé válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!