Két eltérő autóval tesztel a Ferrari februárban - F1VILÁG.HU

Két eltérő autóval tesztel a Ferrari februárban

HIRDETÉS
Kvázi két különböző autóval tesztelhet jövő februárban a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló egy héttel az előszezoni tesztek előtt a Pirelli 18 colos abroncsaival gurul pályára egy öszvérautóval.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 04: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Abu Dhabi December Testing at Yas Marina Circuit on December 04, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A Forma-1-ben 2021-től vezetik be a 18 colos kerekeket, a Pirelli pedig már idén elkezdte az új gumik tesztelését.

Az olasz gumigyártót a Renault, a McLaren, legutóbb, Abu Dhabiban pedig a Mercedes segítette, a 18 colos abroncsokat pedig legközelebb a Ferrari próbálhatja ki.

A tesztre február 8-án kerül sor Jerezben, alig 10 nappal az első előszezoni teszt előtt.

A Ferrari február 11-én mutatja be új autóját a nagyközönségnek, így várhatóan pont elkészül a csapat a február 18-i tesztelésre. Ha a 2020-as modell pályára is tud gurulni ennél hamarabb, a sportszabályzat akkor is meglehetősen szigorú a gumiteszteket illetően.

A Pirelli a szezon során 25 napot tölthet el privát teszteléssel, ezeken pedig csak módosított 2018-as, vagy 2019-es autókat lehet használni. Mindez azt jelenti, hogy a Ferrari sem körözhet 2020-as autóval a hivatalos téli teszt előtt.

A gumiteszt azt a célt szolgálja, hogy a gyártó információkat gyűjtsön az abroncsokról, a felnikről, illetve a felnitakaró elemekről – mindez azt jelenti, hogy a teszten a résztvevő csapatok nem használhatnak olyan autókat vagy komponenseket, melyekkel 2021-re vonatkozóan szeretnének technikai információkat szerezni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!