Két évig biztosan nem lesz Francia Nagydíj

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy a Francia Nagydíj legkorábban 2011-ben kerülhet vissza a Forma-1-es versenynaptárba.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy a Francia Nagydíj legkorábban 2011-ben kerülhet vissza a Forma-1-es versenynaptárba.

A Francia Autósport Szövetség (FFSA) októberben jelentette be, hogy gazdasági problémák miatt nem kíván versenyt rendezni a következő idényben.

Bár rengeteg javaslat érkezett, hogy hol kellene megrendezni a futamot a jövőben, egyelőre még nem sikerült olyan helyszínt találni, ami minden tekintetben kielégítette volna az elvárásokat.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár a párizsi Disneyland is helyet adhat a Francia Nagydíjnak, azonban a befektetők visszaléptek, mondván az anyagilag nem megtérülő.

A hírek szerint ez a projekt akár 2010-re befejeződhetett volna, ám mivel megbukott a javaslat, nagy valószínűséggel a következő két évben nem lesz Forma-1-es futama a franciáknak.

“Úgy gondolom, hogy szinte biztosra vehető, hogy nem lesz nagydíj 2010-ben” – mondta Ecclestone a francia L’Equipe c. napilapnak adott nyilatkozatában.

“Mindig is azt gondoltam, hogy Disney lenne a megfelelő helyszín számunkra, itt kellene megrendezni a Francia Nagydíjat. Az infrastruktúra már megvan, a vonatok oda futnak be, minden tökéletes.”

Ecclestone egyébként hosszú ideje azon van, hogy ismertebb helyszínre vigye a francia versenyt, melyet az idei évig Magny-Cours-ban rendeztek meg, amivel az a legnagyobb probléma, hogy nehezen megközelíthető – ezért is termelt egyre több veszteséget a futam az elmúlt években.

Az FFSA bevallotta, hogy egyedül a Disneyland projekt lehetett volna készen 2010-re, azonban több más helyszín is eséllyel pályázik a Francia Nagydíj megrendezésére, ám ezek legkorábban 2011-ben adhatnak otthont a versenynek.

Ecclestone azt is hozzátette, minden lehetséges helyszínre el szeretne látogatni, mert fontosnak tartja, hogy hosszú távra megoldást találjanak.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS