Két évvel hosszabbítanák meg az F1-es Belga Nagydíj szerződését - F1VILÁG.HU

Két évvel hosszabbítanák meg az F1-es Belga Nagydíj szerződését

HIRDETÉS
Magabiztosak a Forma-1-es Belga Nagydíj jövőjével kapcsolatban a versenyszervezők – a pálya szerződése az idei futamot követően lejár, az egyeztetések azonban már megkezdődtek a száguldó cirkusz vezetőségével a folytatásról.
GP BELGIO F1/2022 - SABATO 27/08/2022  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Spa-Francorchamps először 1950-ben látta vendégül a királykategória mezőnyét, és bár többször kimaradt az F1-es programból, alapvetően elmondható, hogy egy igazán tradicionális versenyhelyszínnek számít, amit szinte kivétel nélkül imádnak a versenyzők.

A pálya F1-es jövőjével kapcsolatban azonban időről időre felmerülnek aggályok, így volt ez tavaly is, a Belga Nagydíj szerződését azonban végül 2023-ra meghosszabbították. A verseny promótere, Vanessa Maes a hírek szerint még a bahreini előszezoni teszten találkozott a Forma-1 képviselőivel a mostani kontraktus meghosszabbításával kapcsolatban, ezt követően azonban Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója állítólag Vietnámba látogatott, az ország ugyanis újra királykategóriás versenynek adna otthont. Jó ideje pletykálnak ráadásul arról, hogy 2024-ben Dél-Afrikába is ellátogathat a Forma-1.

A Belga Nagydíj szervezéséért felelős Maes azonban optimista azzal kapcsolatban, hogy jövőre is megrendezhetik versenyüket.

„Az világos, hogy a helyek a versenynaptárban drágák. Már az idei évre is nagyon nehéz volt összehozni” – ismerte el még februárban, nemrég azonban már jóval optimistábban beszélt: „A Forma-1-es delegáció a hónapban ellátogatott hozzánk. Két napig vizsgálták azt, hogy mit változtattunk a pályán, hogy a következő nagydíj még nagyobb siker legyen, mint a 2022-es.”

„Meggyőződésünk, hogy Spa-Francorchamps most már teljes mértékben megfelel a Forma-1 specifikációinak. Minden feltételt teljesítünk. Szóval tervben van egy újabb találkozó.”

Úgy hírlik, a versenyszervezők egy két évre szóló szerződést szeretnének tető alá hozni, tehát 2025-ig biztosítanák a Belga Nagydíj jövőjét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!