Friss hírek

Két F1-es csapat is bejelentkezett Vettelnél

Sebastian Vettel Ferrari
Sajtóhírek szerint a Renault és a McLaren is ajánlatot tett a Forma-1 négyszeres világbajnokának, Sebastian Vettelnek, kinek jelenlegi szerződése az év végén lejár a Ferrarinál.

A német pilóta 2015-ben csatlakozott az olasz istállóhoz, a hőn áhított bajnoki címet azonban mindezidáig nem sikerült megszereznie a Ferrari színeiben.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto többször leszögezte, szeretnék megtartani a német versenyzőt, a legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy Vettel egy új ajánlatot is kapott csapatától: 2 évvel hosszabbítanának vele, fizetésén azonban csökkentenének.

A Scuderia korábban 1 évvel hosszabbított volna Vettellel, ám olasz sajtóhírek szerint ezt az ajánlatot a négyszeres bajnok visszautasította.

A neves F1-es szakíró, Leo Turrini értesülései szerint Vettelnek kevesebb mint 1 hónapja van arra, hogy válaszoljon a Ferrari legújabb ajánlatára – ha pedig a távozás mellett dönt, a Renault-hoz, vagy a McLarenhez szerződhet.

Turrini szerint e két csapat komolyan fontolgatja ugyanis a négyszeres világbajnok szerződtetését. Különösen a McLaren lehet érdekes választás, hiszen a legfrissebb információk szerint Carlos Sainz jó eséllyel pályázik Vettel helyére, így nem zárható ki, hogy a két versenyző 2021-re helyet cserél egymással.

Ami a Renault-t illeti, az ideális megoldás kétségkívül az lenne a franciák számára, ha meghosszabbítanák Daniel Ricciardo szerződését, erre azonban nincs garancia – ezt Alain Prost, a Renault tanácsadója is elismerte nemrég.

Ricciardo egyébként korábban tárgyalt már a Ferrarival, és a pletykák szerint neki is esélye lehet arra, hogy az olasz istálló pilótája legyen. Mégis Sainz javára billenhet a mérleg nyelve, hiszen a spanyol tehetséget jóval olcsóbban szerezhetné meg a Scuderia.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!