Két F1-es verseny lesz a Hungaroringen is?

GP UNGHERIA F1/2019 - SABATO 03/08/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nagy bejelentést tett hétfőn a Forma-1 vezetősége: a 2020-as világbajnoki szezon július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolhat, ám hogy pontosan hogyan is alakul a versenynaptár, az még kidolgozás alatt áll.

A száguldó cirkusz vezetősége azt reméli, 15-18 versenyt meg tudnak majd rendezni idén: az európai versenyeket júliusban és augusztusban tartanák, ezt követően Eurázsia és Ázsia, majd Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt a mezőny.

Az biztos, hogy a Forma-1 idén nem látogat el Ausztráliába, Monacóba és Franciaországba, vannak azonban olyan helyszínek, ahol akár két versenyt is rendezhetnek.

Ausztria abszolút így készül: ott július 5-én és 12-én lehetnek versenyek, és úgy tudni, Silverstone-ban is egynél több futamot rendezhetnek.

A Bild című német lap jelentése szerint viszont jó esély van arra, hogy a Hungaroringen is két versenyt bonyolítanak le – zárt kapuk mögött.

„A dupla fordulókról már egyeztetnek az első két helyszín, Spielberg és Silverstone esetében. Mindkét pályán két futamot tartanak egyhuzamban. A Bild információi szerint ugyanezt tervezik Budapesten is” – írja a német lap.

Ezeket a versenyeket nem egyazon hétvégén rendeznék, hanem egyhetes különbséggel, a Hungaroring esetében pedig nem is az eredeti időpontban tartanák az elsőt, hanem augusztus 16-án, míg a másodikat 23-án.

A Magyar Nagydíjjal kapcsolatban a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt nemrég nyilatkozott lapunknak.

„Ezt május végig látni kell. Viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen fix pályával rendelkezünk, a létesítmény felkészült állapotban van” – mondta a szakember.

„Nyilván a jogtulajdonosnak nagyon fontos az, hogy minél több futam legyen megrendezve, és képernyőre kerüljön a Forma-1-es világbajnokság. Hiszen látjuk, hogy a sportcsatornák is gyakorlatilag élő sport nélkül nehezen tudnak élni. Ilyen szempontból még az is jobb, hogy nézők nélkül rendeznek futamokat. Erre természetesen mi is nyitottak vagyunk, ha a feltételeket lehet biztosítani, amiket az operatív törzs megállapít.”

A Forma-1 a dupla fordulókkal azt szeretné elérni, hogy minél több versenyt meg tudjanak rendezni idén – főleg annak tudatában, hogy jó eséllyel több helyszínre nem tudnak majd ellátogatni a csapatok.

Az augusztus végére tervezett Belga Nagydíj azért van veszélyben, mert szeptember 1-ig megtiltották a tömegrendezvényeket az országban, és a szeptember elejére tervezett olaszországi verseny is igencsak kérdéses – bár a monzai szervezők jelezték, hajlandóak lennének zárt kapus futamot rendezni.

Ez a megoldás viszont a zandvoorti szervezőknek nem tetszene, így nem kizárt, hogy a Holland Nagydíjtól is el kell búcsúzni.

A Bild mindenesetre közzétett egy versenynaptárat, eszerint így nézhet ki a 2020-as világbajnokság, ám természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni a folyamatosan változó helyzet miatt:

 1. Osztrák Nagydíj – július 5.
 2. Osztrák Nagydíj – július 12.
 3. Brit Nagydíj – július 26.
 4. Brit Nagydíj – augusztus 2.
 5. Magyar Nagydíj – augusztus 16.
 6. Magyar Nagydíj – augusztus 23.
 7. Azeri Nagydíj – szeptember 6.
 8. Szingapúri Nagydíj – szeptember 20.
 9. Orosz Nagydíj – szeptember 27.
 10. Kínai Nagydíj – október 4.
 11. Japán Nagydíj – október 11.
 12. Amerikai Nagydíj – október 25.
 13. Mexikóvárosi Nagydíj – november 1.
 14. Brazil Nagydíj – november 8.
 15. Vietnámi Nagydíj – november 22.
 16. Bahreini Nagydíj – december 6.
 17. Abu Dhabi Nagydíj – december 13.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS