Friss hírek

Két F1-es verseny lesz a Hungaroringen is?

GP UNGHERIA F1/2019 - SABATO 03/08/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Nagy bejelentést tett hétfőn a Forma-1 vezetősége: a 2020-as világbajnoki szezon július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolhat, ám hogy pontosan hogyan is alakul a versenynaptár, az még kidolgozás alatt áll.

A száguldó cirkusz vezetősége azt reméli, 15-18 versenyt meg tudnak majd rendezni idén: az európai versenyeket júliusban és augusztusban tartanák, ezt követően Eurázsia és Ázsia, majd Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt a mezőny.

Az biztos, hogy a Forma-1 idén nem látogat el Ausztráliába, Monacóba és Franciaországba, vannak azonban olyan helyszínek, ahol akár két versenyt is rendezhetnek.

Ausztria abszolút így készül: ott július 5-én és 12-én lehetnek versenyek, és úgy tudni, Silverstone-ban is egynél több futamot rendezhetnek.

A Bild című német lap jelentése szerint viszont jó esély van arra, hogy a Hungaroringen is két versenyt bonyolítanak le – zárt kapuk mögött.

„A dupla fordulókról már egyeztetnek az első két helyszín, Spielberg és Silverstone esetében. Mindkét pályán két futamot tartanak egyhuzamban. A Bild információi szerint ugyanezt tervezik Budapesten is” – írja a német lap.

Ezeket a versenyeket nem egyazon hétvégén rendeznék, hanem egyhetes különbséggel, a Hungaroring esetében pedig nem is az eredeti időpontban tartanák az elsőt, hanem augusztus 16-án, míg a másodikat 23-án.

A Magyar Nagydíjjal kapcsolatban a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt nemrég nyilatkozott lapunknak.

„Ezt május végig látni kell. Viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen fix pályával rendelkezünk, a létesítmény felkészült állapotban van” – mondta a szakember.

„Nyilván a jogtulajdonosnak nagyon fontos az, hogy minél több futam legyen megrendezve, és képernyőre kerüljön a Forma-1-es világbajnokság. Hiszen látjuk, hogy a sportcsatornák is gyakorlatilag élő sport nélkül nehezen tudnak élni. Ilyen szempontból még az is jobb, hogy nézők nélkül rendeznek futamokat. Erre természetesen mi is nyitottak vagyunk, ha a feltételeket lehet biztosítani, amiket az operatív törzs megállapít.”

A Forma-1 a dupla fordulókkal azt szeretné elérni, hogy minél több versenyt meg tudjanak rendezni idén – főleg annak tudatában, hogy jó eséllyel több helyszínre nem tudnak majd ellátogatni a csapatok.

Az augusztus végére tervezett Belga Nagydíj azért van veszélyben, mert szeptember 1-ig megtiltották a tömegrendezvényeket az országban, és a szeptember elejére tervezett olaszországi verseny is igencsak kérdéses – bár a monzai szervezők jelezték, hajlandóak lennének zárt kapus futamot rendezni.

Ez a megoldás viszont a zandvoorti szervezőknek nem tetszene, így nem kizárt, hogy a Holland Nagydíjtól is el kell búcsúzni.

A Bild mindenesetre közzétett egy versenynaptárat, eszerint így nézhet ki a 2020-as világbajnokság, ám természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni a folyamatosan változó helyzet miatt:

 1. Osztrák Nagydíj – július 5.
 2. Osztrák Nagydíj – július 12.
 3. Brit Nagydíj – július 26.
 4. Brit Nagydíj – augusztus 2.
 5. Magyar Nagydíj – augusztus 16.
 6. Magyar Nagydíj – augusztus 23.
 7. Azeri Nagydíj – szeptember 6.
 8. Szingapúri Nagydíj – szeptember 20.
 9. Orosz Nagydíj – szeptember 27.
 10. Kínai Nagydíj – október 4.
 11. Japán Nagydíj – október 11.
 12. Amerikai Nagydíj – október 25.
 13. Mexikóvárosi Nagydíj – november 1.
 14. Brazil Nagydíj – november 8.
 15. Vietnámi Nagydíj – november 22.
 16. Bahreini Nagydíj – december 6.
 17. Abu Dhabi Nagydíj – december 13.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!