Friss hírek

Két héten belül bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas

Két héten belül bejelentheti Mick Schumacher szerződtetését a Haas Forma-1-es csapata! Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke pénteken elárulta, hamarosan kiderül, milyen versenyzőpárossal vágnak neki a 2021-es idénynek.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a Haas mindkét jelenlegi pilótájától megválik a szezon végén: Romain Grosjean és Kevin Magnussen is távozik, így a csapat egy teljesen új párossal vág majd neki a 2021-es szezonnak.

Úgy tudni, az istálló egyik autóját Mick Schumacher kapja majd, míg a másik ülésre Nikita Mazepin pályázik a legjobb eséllyel.

A hivatalos bejelentésre viszont egyelőre még várni kell – bár Günther Steiner csapatfőnök elmondása szerint már nem olyan sokat.

„Ma még nem nyilatkozhatok erről, de közel van már annak ideje, amikor bejelentjük versenyzőinket 2021-re. Az még nem világos, hogy melyik napon fog ez megtörténni, de két héten belül bejelenthetjük a választásunkat” – mondta a szakember Bahreinben, majd hozzátette, erre várhatóan az első bahreini versenyhétvégén még nem kerül sor.

Mick Schumacher jelenleg élen áll a Forma-2-es sorozat pontversenyében úgy, hogy négy verseny van még hátra a bajnokságból. A Haas csapatfőnöke viszont azt mondja, döntésük nem fog attól, hogyan alakul végül az F2-es bajnokság.

„Ez nem lesz hatással arra, hogy ki lesz a választásunk.”

„Ha két újoncot választunk, a jövő év egy remek lehetőség lesz majd. Az autók ugyanis nem változnak sokat a szabályok miatt. A 2022-es modellre összpontosítunk majd, szóval ez egy átmeneti év lehet az újoncokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!